Μέχρι τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Παράταση για μια εβδομάδα των μέτρων που έληγαν στις 27 Απριλίου

Την παράταση για μία εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων που έληγαν στις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα μέτρα παρατείνονται έως4Μαΐου επαναλαμβάνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσεις για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων εντός του Σαββατοκύριακου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το πρώτο «κύμα» άρσης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή τηλεοπτικού διαγγέλματος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γνωστοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται από τις αρχές της εβδομάδα διάφορες εισηγήσεις για τον τρόπο επιστροφής της οικονομίας και της κοινωνίας στην κανονικότητα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται εντός του Σαββατοκύριακου.