Σουηδία: 687 θάνατοι από κοροναϊό

Με πληθυσμό 10.2 εκατ., έχουν νοσήσει επίσημα 8.419 άτομα

Η Σουηδία μετρά πλέον 687 θανάτους από το κοροναϊό καθώς αυξήθηκαν κατά 96 σε σχέση με την 7η Απριλίου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει καθυστέρηση στον τρόπο με τον οποίο τα στατιστικά στοιχεία υποβάλλονται από τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές, οπότε η αύξηση δεν ισούται με τον αριθμό των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρινίζεται.

Περίπου 469 άτομα έχουν εισηχθεί σε ΜΕΘ σύμφωνα με το σχετικό μητρώο. Από την έναρξη της επιδημίας, 678 άτομα εισήχθησαν σε ΜΕΘ, με τον αριθμό να περιλαμβάνει επίσης θανάτους και ασθενείς που έχουν αναρρώσει και έχουν λάβει εξιτήριο.

Έως σήμερα υπάρχουν 8.419 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού με την πλειονότητα τους να εμφανίζει μόνο ήπια συμπτώματα, αλλά όλοι καλούνται να λάβουν προφυλάξεις.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδία είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχουν λάβει κανένα σχεδόν μέτρο κατά της επιδημίας πέρα από τις παραινέσεις στους πολίτες να μένουν σπίτι αν δεν αισθάνονται καλά και να αποφεύγουν τα ταξίδια. Σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών ή σε ομάδες κινδύνου συνιστάται να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία έχει παρόμοιο πληθυσμό με την Ελλάδα (10,2 εκατομμύρια) αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση, αν και η πλειονότητα των κατοίκων διαμένει στα αστικά κέντρα.