Ιταλία: Κατέρρευσε γέφυρα αλλά δεν υπήρξαν θύματα λόγω… lockdown!

88

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ιταλια λόγω του κοροναϊού έσωσε κατά πάσα πιθανότητα αρκετές ανθρώπινες  ζωές, όταν κατέρρευσε μια γέφυρα σε επαρχιακό δρόμο στη βόρεια Ιταλία, η οποία συνήθως ήταν γεμάτη κίνηση.

Ωστόσο η πυροσβεστική ανέφερε μόλις δυο ελαφρά τραυματισμένους οδηγούς φορτηγών, καθώς λόγω της απαγόρευσης ελάχιστοι κινούνταν εκεί.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι η γέφυρα μήκους 260 μέτρων σε δρόμο της πόλης Άουλα, μεταξύ Γένοβας και της Φλωρεντίας, κατέρρευσε γύρω στις 10:30 το πρωί (τοπική ώρα) και κομμάτια της έπεσαν στον ποταμό Μάγκρα που τη διασχίζει.

Η απουσία κίνησης δεν προκάλεσε περισσότερα θύματα, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Ιταλίας, η οποία είχε φανεί με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το 2018, όταν κατάρρευση μιας γέφυρας αυτοκινητοδρόμου στην πόλη της Γένοβας είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ατόμων.

Η συγκεκριμένη γέφυρα τελούσε υπό τη διαχείριση των επαρχιακών αρχών, ωστόσο στη συνέχεια μεταβιβάστηκε στην ANAS, μια εταιρεία που ελέγχεται από το κρατικό σιδηροδρομικό οργανισμό Ferrovie dello Stato.

Η υπουργός Μεταφορών Πάολο ντε Μικέλι ανέφερε ότι η ANAS διαχειριζόταν τη γέφυρα από το 2018 και ζήτησε λεπτομερή έκθεση για το περιστατικό και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γέφυρα.