Οργή στην Ισπανία: Η Τουρκία κατάσχεσε αναπνευστήρες που προορίζονταν για εκεί

Τι καταγγέλλει η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας

Επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας κατηγορώντας την ότι δεν αφήνει φορτίο με αναπνευστήρες που προοριζόταν για την Ισπανία να φτάσει εκεί.

Η Ισπανία είναι μετά την Ιταλία η πλέον πληττόμενη χώρα της Ευρώπης από τον κοροναϊό, ωστόσο η Τουρκία φαίνεται να δέσμευσε το φορτίο με τους αναπνευστήρες, όταν αυτό έφτασε στο έδαφός της.

Σύμφωνα με την Μαρία Αράνθαθου Γκονζάλεθ Λάγια «η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η θεραπεία των δικών της ασθενών. Η ισπανική κυβέρνηση, επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές, οι οποίες και εγγυήθηκαν ότι σε μια βδομάδα αυτό το υλικό θα βρίσκεται στην Ισπανία».

Την ίδια ώρα, ευρωβουλευτής των Ciudadanos, κατηγορεί σε ανάρτησή του στο Twitter τη στάση των Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα καταγγείλουμε αυτή την απαράδεκτη απόφαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕ δεν μπορεί να επιτρέπει σε έναν “εταίρο” και “σύμμαχο” να κατάσχει αναπνευστήρες που αγοράζονται και πληρώνονται από την Ισπανία. Πρόκειται για μια πράξη πειρατείας», γράφει ο Τζόρντι Κάνιας Πέρες.