Οι χώρες που δεν έχουν καταγράψει ακόμα κρούσματα κοροναϊού!

Κι όμως υπάρχουν χώρες που φαίνεται να μην έχουν επηρεαστεί από την πανδημία

Αν και η πανδημία του κοροναϊού έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχουν ακόμα μερικές χώρες, οι οποίες επίσημα τουλάχιστον δεν έχουν καταγράψει κανένα περιστατικό.

Σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins» πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Βόρειας Κορέας, όπου δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό κορωνοϊού, κάτι που μοιάζει μάλλον απίθανο δεδομένου ότι βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μάλιστα, πηγές από τη Νότια Κορέα, ισχυρίζονται ότι υπάρχει εξάπλωση του ιού μέσω μέσω των κινεζικών συνόρων. Βέβαια, υπάρχει μια πιθανότητα οι ισχυρισμοί να ισχύουν λόγω της απομόνωσης της Βόρειας Κορέας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Από την άλλη υπάρχουν αρκετές χώρες κυρίως στην Αφρική που δεν έχουν καταγράψει κρούσμα κάτι που και πάλι δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθώς μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία επιτόπιων δοκιμών και άμεσων ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Μαρτίου (όταν και έγινε η σχετική έρευνα), η Μποτσουάνα, το Μπουρούντι, οι Κομόρες, το Μαλάουι, το Σάο Τομέ, η Σιέρρα Λεόνε και το Νότιο Σουδάν δεν είχαν αναφέρει κρούσματα, κάτι που φαίνεται να αφορά και μικρότερα κράτη του Ειρηνικού, όπως οι Νήσοι Σολομώντα και το Βανουάτου.