Η Ρωσία κλείνει τα καφέ και τα εστιατόρια – Επίσημη αργία όλη η επόμενη εβδομάδα

Με εντολή Πούτιν

Σε νέα έκτακτα μέτρα προχωρά η Ρωσια από το Σάββατο 28 Μαρτίου, καθώς κλείνουν όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως», δίνει εντολή ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν σε έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης.

Η ρωσική κυβέρνηση ζητεί επίσης μια σειρά μέτρων και από τις περιφερειακές αρχές να συστήσουν στους Ρώσους να περιορίσουν τα ταξίδια τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν για διακοπές ή τουρισμό, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Μάλιστα, για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για επίσημη αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων. Έτσι, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μείνουν σπίτια τους.

Επίσης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες.

Η Ρωσία έχει καταγράψει επισήμως πάνω από 1.000 κρούσματα ασθενών του νέου κοροναϊού, εκ των οποίων τρεις έχουν χάσει τη ζωή τους.