Φόβοι για νέο κύμα επιδημίας στην Κίνα

25

Καταγράφηκαν 78 νέα κρούσματα και επτά θάνατοι

Ένα νέο κύμα επιδημίας του κοροναϊού φοβούνται στην Κίνα ύστερα από τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον εντοπισμό 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε ένα 24ωρο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλα τα κρούσματα αφορούν ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό κι επέστρεψαν στη χώρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στη Ουχάν, εστία της πανδημίας, όπου εντοπίστηκε επίσης ένα επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα, το πρώτο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες που δεν είχε καταγραφεί κανένα.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων κρουσμάτων που εντοπίζονται πλέον στη χώρα είναι άνθρωποι που επιστρέφουν έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση μοιάζει να έχει τεθεί υπό έλεγχο στην ίδια την ηπειρωτική Κίνα. Από τα 78 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 74 είναι του είδους που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» — ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που ανακοινωνόταν μία ημέρα νωρίτερα.

Σε πολλές κινεζικές πόλεις λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα και θα θέτουν σε καραντίνα όσους φθάνουν από το εξωτερικό. Από χθες Δευτέρα, όλες οι πτήσεις με προορισμό το Πεκίνο οφείλουν εξ ορισμού να κάνουν ενδιάμεσο σταθμό σε άλλα κινεζικά αεροδρόμια, προκειμένου οι επιβάτες των αεροσκαφών να υποβάλλονται σε αρχικές εξετάσεις.