Προσωρινό νοσοκομείο 4.000 ασθενών στήνει η βρετανική Κυβέρνηση (κατά του κορωνοϊού)

17

Το άνοιγμα ενός προσωρινού νοσοκομείου με δύο πτέρυγες συνολικής χωρητικότητας 4.000 ασθενών, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το νοσοκομείο θα στηθεί στον εκθεσιακό χώρο Excel στο ανατολικό Λονδίνο, χώρο που κάθε χρόνο φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, την Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου και αναμένεται να είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μετατροπή του χώρου θα γίνει με τη συνδρομή του στρατού και με βάση υποδείξεις γιατρών του εθνικού συστήματος υγείας NHS.

Ο κ. Χάνκοκ, που έκανε την Τρίτη την καθιερωμένη ενημέρωση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε επίσης ότι 11.788 γιατροί και νοσηλευτές που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης για εκ νέου ενεργοποίησή τους στο NHS.

5.500 τελειόφοιτοι γιατροί και 18.700 τελειόφοιτοι νοσηλευτές θα τεθούν επίσης στην πρώτη γραμμή του μετώπου στα νοσοκομεία.

Ο κ. Χάνκοκ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα 250.000 υγιών εθελοντών για να συνδράμουν το NHS στην υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες συνωστισμού στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου ακόμα και μετά τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων, ο υπουργός σχολίασε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η συχνότητα των συρμών που έχει μειωθεί από τον αρμόδιο οργανισμό συγκοινωνιών του δήμου του Λονδίνου.

Απαντώντας, το γραφείο του δημάρχου του Λονδίνου δήλωσε ότι ο δήμαρχος έχει πει πολλές φορές στην κυβέρνηση ότι σχεδόν το 1/3 του προσωπικού των αστικών συγκοινωνιών είναι σε απομόνωση λόγω συμπτωμάτων των ιδίων ή μελών της οικογένειάς τους, άρα δεν μπορούν να αυξηθούν τα δρομολόγια.

Ο δήμαρχος καλεί αντίθετα την κυβέρνηση να δώσει εντολή διακοπής εργασίας για όσους απασχολούνται σε μη κρίσιμα επαγγέλματα και να ανακοινώσει μέτρα οικονομικής εξασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών και των ωρομίσθιων υπαλλήλων, ώστε να μη χρειάζεται να διακινδυνεύουν την υγεία τους και την υγεία των άλλων στα μέσα συγκοινωνίας.