Είναι επισημο: Η Βρετανία κλείνει όλα τα σχολεία της

24

Ύστερα από έντονες πιέσεις και με τους νεκρούς να αυξάνονται συνεχώς στην Βρετανία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να κλείσει τα σχολεία έστω και καθυστερημένα.

Ο Γραμματέας του υπουργού Παιδείας, Γκάβιν Γουίλιαμσον ανακοίνωσε πως από την προσεχή Παρασκευή (20/3) όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Η λήψη μέχρι στιγμής ανεπαρκών και αποσπασματικών μέτρων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσαν αναταραχή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες έφυγαν από τη ζωή άλλοι 32 ασθενείς ανεβάζοντας το σύνολο των θανάτων στους 104. Επιπλέον, επιβεβαιώθηκαν άλλα 676 κρούσματα, με το συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 2.626.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού, μεταξύ των οποίων είναι και το κλείσιμο των σχολείων, τα οποία αγωνίζονταν να μείνουν ανοιχτά παρά τα  πολλά κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, ο Τζόνσον ζήτησε από τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, καθώς υπάρχει μεγάλο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. «Το ξέρω πως θα είναι δύσκολο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που κάνουν να συμμορφωθούν μ’ αυτά τα μέτρα», συμπλήρωσε.