Χαμός στην Κύπρο: Δεν επέτρεπαν σε φοιτητές από την Αγγλία να αποβιβαστούν από αεροσκάφος (video)

33

Τους έπιασε το μέτρο των πιστοποιητικών… στον αέρα

Χάος επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο Αεροδρόμιο της Πάφου της Κύπρου σε ένα αεροσκάφος της Easy Jet το οποίο μετέφερε, μεταξύ άλλων, 30 Κύπριους φοιτητές από το Μάντσεστερ του Λονδίνου στη Βρετανία.

Η πτήση αφίχθη στις 19:15 ωστόσο απαγορεύτηκε σε πολλούς επιβάτες η αποβίβαση από το αεροσκάφος, λόγω μη κατοχής των απαιτούμενων πιστοποιητικών για τον κοροναϊό, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ενώ τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στη Βρετανία από όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε δηλώσει πως όσοι Κύπριοι ταξιδεύουν προς την Κύπρο, θα πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υπεβλήθησαν σε τεστ για τον κοροναϊό. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο, η εν λόγω πτήση προσγειώθηκε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο μετά.

Σύμφωνα με το Sigmalive, πατέρας φοιτητή από την Αγγλία, που ανέμενε τον γιο του έξω από τον αερολιμένα Πάφου, ανέφερε πως ο γιος του προκειμένου να φτάσει στην Κύπρο ταξίδευε με διάφορες συγκοινωνίες από τις 06:00 το πρωί και πρόσθεσε πως οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν δικαίωμα περίθαλψης στον τόπο τους, αλλά και ότι δεν ήταν σωστό να τους γυρίσουν πίσω.

Τελικά, η κυβέρνηση επέτρεψε την αποβίβαση των επιβατών μεταφέροντάς τους σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας για σκοπούς πρόληψης. Οι τριάντα φοιτητές χωρίς να έρθουν καθόλου σε επαφή με τους γονείς και τα υπόλοιπα τους συγγενικά πρόσωπα μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο Τρόοδος όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Posted by Rafaella Miroslavova on Monday, 16 March 2020