Έβρος: Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα κι ανέβηκε η στάθμη – Αντιδρά στην δημιουργία δομής

30

Τρόπος για να εμποδιστούν όσοι προσπαθούν να περάσουν τα συνορα

Η Βουλγαρία προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα του φράγματος του Έβρου, ύστερα από αίτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ πιο δύσκολο το πέρασμα για τους μετανάστες.

Το άνοιγμα του φράγματος οδήγησε στην άνοδο της στάθμης του ποταμού κάτι που δυσκολεύει την πρόσβαση των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά να περάσουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι ελληνικές δυνάμεις που φυλάσσουν τα σύνορα και από στρατιώτες άλλων χωρών, όπως η Κύπρος και η Αυστρία.

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής από τον Έβρο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς αφότου άνοιξαν τα φράγματα από τη Βουλγαρία η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, ήταν σε συνεννόηση με την Ελλάδα και όπως μετέδωσε το STAR προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφή την αποφασιστικότητα της χώρας μας στη διαφύλαξη των συνόρων.

«Όχι» σε δομή φιλοξενίας

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Βουλγαρία αντιτίθεται στα σχέδια της Ελλάδας να δημιουργήσει μία νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών στις Σέρρες, με τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ να την χαρακτηρίζει «παράλογη» πρόταση.

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ.

«Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Βούλγαρος υπουργός.