Τουρκία: Τον τύλιξαν με πλαστικό και τον έστειλαν σε λάθος χώρα (VIDEO)

Σάλος με βίντεο στο οποίο φαίνεται Αφρικανός έμπορος παπουτσιών, τυλιγμένος με πλαστικό από τις τουρκικές αρχές

Σάλος προκλήθηκε από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ένας επιχειρηματίας από το Καμερούν “εξευτελίστηκε” όταν οι αρχές του αεροδρομίου της Τουρκίας, όταν τον τύλιξαν με προστατευτικό πλαστικό για τις αποσκευές και τον έβαλαν στο αεροπλάνο σε πτήση προς Νιγηρία.

Στο βίντεο φαίνεται ο 47χρονος Emmanuel Chedjou, να φωνάζει ζητώντας βοήθεια την στιγμή που παλεύει να ξετυλιχθεί από το πλαστικό. Οι καρποί και οι αστράγαλοί του ήταν επίσης δεμένοι, ενώ είχαν γεμίσει το στόμα του με χαρτοπετσέτες.

Τρεις άνθρωποι έσπευσαν αμέσως για να τον βοηθήσουν.

Ο Chedjou, έμπορος παπουτσιών από την Douala, στο Καμερούν, ισχυρίστηκε ότι ταξίδευε με τον συνεργάτη του στο Ντουμπάι, όταν τέθηκε υπό κράτηση τον Ιανουάριο στην Κωνσταντινούπολη. Όπως φαίνεται ο Chedjou, κατηγορήθηκε για κατοχή παράνομης βίζας από τις τουρκικές αρχές και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και του αρνήθηκε η επικοινωνία με το δικηγόρο του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, δύο ημέρες αργότερα οι αρχές προσπάθησαν να τον απελάσουν, αλλά τα παράτησαν όταν εκείνος άρχισε να διαμαρτύρεται.

Μερικές μέρες μετά, όταν συνέβη μια αντίστοιχη προσπάθεια εκ μέρους των αρχών να τον στείλουν με πτήση στο Yaounde -πρωτεύουσα του Καμερούν- και εκείνος πάλι διαμαρτυρήθηκε τον μετέφεραν σε ένα “ειδικό δωμάτιο”, όπου δεκάδες αστυνομικοί προσπάθησαν να τον κατευνάσουν.

“‘Μου έδεσαν τους καρπούς και τους αστραγάλους με πλαστικό και τα ασφάλισαν με μεταλλικά κουμπώματα. Μετά γέμισαν το στόμα μου με χαρτοπετσέτες. Ύστερα χρησιμοποίησαν δύο τεράστια ρολό πλαστικού – αυτό που χρησιμοποιούν για να τυλίξουν τις βαλίτσες- και με τύλιξαν από τον λαιμό μέχρι τα πόδια. Ήταν αδύνατο να κουνηθώ”.

Ο Chedjou ισχυρίστηκε πως του έσκισαν το τζιν καθώς και πως του έκλεψαν 2.400 ευρώ.

Τελικά στάλθηκε με πτήση στην Abuja της Νιγηρίας, 500 μίλια από την Douala, την πόλη που διαμένει. Δύο εβδομάδες από την μέρα που προσγειώθηκε στην Τουρκία και τέθηκε υπό κράτηση ο Chedjou κατάφερε να επιστρέψει σπίτι του.