Κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από αντιβιοτικά λόγω κοροναϊού

 

Με μια πιθανή έλλειψη αντιβιοτικών μπορεί αν βρεθεί αντιμέτωπη η ανθρωπότητα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα, Γεργκ Βούτκε «ο συγχρονισμός των προμηθειών στην Κίνα εμποδίζεται από το ξέσπασμα», το οποίο έχει επίσης προκαλέσει επίσης μεγάλες δυσχέρειες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Βούτκε υπογράμμισε ότι πολλές εταιρείες βλέπουν να εξαντλούνται τα αποθέματα υλικών συσκευασίας που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις που συνδέονται με αβεβαιότητες ως προς το ελεγκτικό πλαίσιο.

Μέχρι στιγμής στην ηπειρωτική Κίνα έχουν μολυνθεί σχεδόν 72.500 πολίτες, ενώ 900 κρούσματα μόλυνσης από τον COVID-19 έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα σε περίπου τριάντα χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της αφρικανικής ηπείρου.

Από την άλλη, ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας αυξήθηκε σε 1.886 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας. Στην πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφονται στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Ο αριθμός αυτός έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ κατά πολύ εκείνον των θυμάτων του κοροναϊού που προκαλούσε το Σύνδρομο Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), που είχε ανέλθει σε 774 παγκοσμίως την περίοδο 2002-2003, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ.