Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που το αεροπλάνο κόβεται στα τρία – Ένας νεκρός

Τελικά ένας από τους επιβάτες έχασε την ζωή του

Ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο δείχνει το Boeing 737-800 της Pegasus να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης πριν καταλήξει εκτός διαδρόμου και κοπεί σε τρία κομμάτια.

Όπως φαίνεται από το βίντεο αλλά και όπως λένε οι ειδικοί, το αεροπλάνο δείχνει να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να έχει κατά την φάση της προσγείωσης. Στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει (για άγνωστο λόγο) το ριναίο σκέλος με αποτέλεσμα να αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια εκτός ελέγχου να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

Από τους 177 επιβάτες του αεροπλάνου υπάρχει μόνον ένας νεκρός σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας και 157 από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δίχως να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δεν υπήρχε κανένας νεκρός.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και το αεροσκάφος, αφού εξάντλησε τα όρια του διαδρόμου δίχως να μπορέσει να σταματήσει βρέθηκε να φεύγει έξω από αυτόν και να πέφτει σε παρακείμενο χωράφι το οποίο μάλιστα είχε και μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον διάδρομο.

Εξαιτίας της βίαιης πρόσκρουσης, το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια με το εμπρός να αποχωρίζεται εντελώς από την υπόλοιπη άτρακτο και το πίσω, κοντά στο τμήμα της ουράς να παραμένει στη θέση του.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Σμύρνης.