Γεωργιάδης VS Τζανακόπουλου: Άγρια κόντρα στη Βουλή για Ελληνικό και πλειστηριασμούς

Με νομοθετικές ρυθμίσεις, εάν και όποτε χρειάζεται, θα ξεμπλοκάρουν τα έργα και οι επενδύσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Ολομέλειας με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε για τον υψομετρικό συντελεστή δόμησης στο Ελληνικό.

Σκληρή και εφ’ όλης της ύλης κόντρα για τα θέματα του χαρτοφυλακίου του, είχε ο κ. Γεωργιάδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως «εάν χρειαστεί θα νομοθετούμε για να ξεμπλοκάρουν έργα και να αλλάξουμε την εικόνα. Δεν θα σταματά μια επένδυση που θα εγκρίνει το ελληνικό κράτος μόνο και μόνο γιατί ένας άνθρωπος θέλει να παίξει τα προσωπικά του παιχνίδια».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δημιουργεί το κατάλληλο επενδυτικό πλαίσιο, πετυχαίνοντας έναν έναν τους πραγματικούς της στόχους, σε αντίθεση με εκείνη του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι θα ξεκινήσουν φέτος τα υδατοδρόμια και θα έρθουν τα υδροπλάνα. Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο της Β. Κέρκυρας ότι για δικές του σκοπιμότητες κωλυσιέργησε τις διαδικασίες αναφορικά με το έργο στην Κασιόπη.

Ειδικά για το Ελληνικό και τις τεχνικές λεπτομέρειες που καθυστερούν την έναρξη των εργασιών από την Λάμδα,, ο κ. Γεωργιάδης  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει δικούς του ανθρώπους, όπως την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει προσφυγές ώστε να «μπλοκάρεται» το έργο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΤΖανακόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι έλεγε πως μέσα σε επτά ημέρες θα έμπαιναν μπουλντόζες αλλά ακόμα δεν έχει μπει ούτε μια. “Για να κρύψετε τις χιλιάδες πλειστηριασμούς που έρχονται, επιστρατεύετε επικοινωνιακή πολιτική με έργα και επενδύσεις αλλά ο στόχος σας είναι να βάλετε δυο μπουλντόζες, να βγουν τρεις φωτογραφίες για να φανεί ότι ξεκινά το έργο στο Ελληνικό, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με την εθνική οδό Κορίνθου Πάτρας όταν ήταν πρωθυπουργός”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Εμείς δεν θα βάλουμε μουσαμάδες με μπουλντόζες, όπως κάνατε εσείς στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Το έργο ξεκινάει και ο Λάτσης θα αναλάβει το ρίσκο της επένδυσης σε περίπτωση δικαστικών αποφάσεων, αυτό αναφέρει αυτή η τροπολογία”.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς Τζανακόπουλου περί πλειστηριασμών, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που και στο μεσοπρόθεσμο και στο τρίτο μνημόνιο, δηλαδή δύο φορές, είχαν  ψηφίσει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας και οι πρόνοιές της λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

“Αυτός που πρίν λίγο ακούσατε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα, έχει ψηφίσει πως οι πλειστηριασμοί έπρεπε να έχουν αρχίσει πριν δύο μήνες”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.