Ο ΠΟΥ επανεκτίμησε ως «υψηλό» τον κίνδυνο από τον κοροναϊό σε παγκόσμιο επίπεδο

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανεκτίμησε το μέγεθος της απειλής από τον νέο κοροναϊό χαρακτηρίζοντάς το πλέον «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο».

 «Η εκτίμηση του ΠΟΥ για την επικινδυνότητα του κοροναϊού δεν άλλαξε σε σχέση με την τελευταία εκτίμηση που έγινε στις 22 Ιανουαρίου: πολύ αυξημένος στην Κίνα, υψηλός περιφερειακά και υψηλός σε διεθνές επίπεδο» ήταν η ανακοίνωση του Οργανισμού το βράδυ της Κυριακής.

Ως σήμερα ωστόσο, ο ΠΟΥ χαρακτήριζε τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού «ιδιαίτερα αυξημένο στην Κίνα, αυξημένο σε περιφερειακό επίπεδο (αναφερόμενο στις γύρω χώρες της Άπω Ανατολής) και μέτριο σε διεθνές επίπεδο». «Πρόκειται για ένα λάθος στον υπολογισμό, το οποίο και διορθώσαμε» εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ από τη Γενεύη, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο, BFMtv.

Την ίδια στιγμή σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, Πεκίνο, κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από την νέο κοροναϊό. Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τον ιό έφτασαν τους 81, ενώ τουλάχιστον 2.744 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα η κεντρική κυβέρνηση.