1882: Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.
1807: Το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει το εμπάργκο στις εμπορικές συνδιαλλαγές Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης
1845: Παρουσιάζεται στο κοινό το πρώτο φωνητικό συνθεσάιζερ.
1849: Γλιτώνει την εκτέλεση ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή λόγω συμμετοχής του σε αντικυβερνητικές ενέργειες.
1882: Ο Τόμας Έντισον στολίζει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαμπιόνια.
1885: Ο σαμουράι, Ίτο Χιρομπούμι γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.
1894: Καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου. Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο “Κατηγορώ” του Εμίλ Ζολά ενώ “υπόθεση Ντρέιφους” χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους, τελικά έλαβε χάρη από το Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.
1900: Το εργοστάσιο Daimler, που διευθύνουν οι υιοί του Γκότλιμπ Ντάιμλερ, Πάουλ και Άντολφ, παράγει την πρώτη Mercedes. Το τριάκτινο αστέρι, που έχει εμπνευστεί ο ιδρυτής της και συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών σε στεριά, αέρα και θάλασσα, θα υιοθετηθεί το 1909.
1917: Αρχίζουν συνομιλίες για την έξοδο της Ρωσίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα οδηγήσουν στη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ (3 Μαρτίου 1918).
1920: Στη μικρή θεατρική σκηνή του Βερολίνου παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο “Χορός” του Αρθουρ Σνίτσλερ. Το έργο, αν και είχε γραφτεί το 1896, δεν είχε ανεβεί ποτέ εξαιτίας της “ανηθικότητάς” του.
1929: Υπογράφεται συνθήκη ανακωχής μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για τη Μαντζουρία.
1940: Καταλαμβάνεται η Χιμάρα από ελληνικά στρατεύματα.
1941: Ο Άγγλος πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ φτάνει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με την πολεμική προσπάθεια.
1942: Στην ΕΣΣΔ, οι Σοβιετικοί εξαναγκάζουν τα γερμανικά στρατεύματα σε υποχώρηση 15 μιλίων, στον ποταμό Δον.
1953: Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος συναντάται με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Ίντεν στη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για το Κυπριακό. Υπάρχει διάσταση απόψεων, ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του τελευταίου ότι για τη βρετανική κυβέρνηση «δεν υφίσταται Κυπριακό ζήτημα, ούτε εις το παρόν, ούτε εις το μέλλον».
1959: Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ και ο βασιλιάς Μοχάμεντ ανακοινώνουν ότι, τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα έφευγαν από το Μαρόκο μέχρι το 1963.
1978: Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θάλασσας με τις 9 κυανές και λευκές ρίγες.
1981: Στην Αργεντινή, ο στρατηγός Λεοπόλντο Γκαλτιέρι ορκίζεται Πρόεδρος μετά την παύση, από τη χούντα, του Προέδρου Βιδέλα.
1989: Πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία. Την προηγούμενη μέρα ο Τσαουσέσκου είχε δώσει εντολή στα ρουμανικά στρατεύματα να πυροβολήσουν διαδηλωτές. Ο στρατός δεν υπάκουσε κάνοντας την αρχή του τέλους για τον Τσαουσέσκου. Ο ίδιος και η γυναίκα του προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα χωρίς να τα καταφέρουν. Αργότερα και οι δυο θα καταδικαστούν για μαζική δολοφονία και θα εκτελεστούν στις 25 Δεκεμβρίου.
1991: 21 Αμερικανοί ναύτες πνίγονται όταν ένα ισραηλινό πλοίο, που τους μεταφέρει ναυαγεί.
1992: Συντρίβεται λιβυκό Μπόινγκ 727, που εκτελούσε εσωτερική πτήση από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 157 επιβαίνοντες.
1992: Ο δικηγόρος Μαρτίν Αλμάδα βρίσκει κατά τύχη τα «Αρχεία του τρόμου». Πρόκειται για αρχεία με λίστες που περιέχουν τα ονόματα 50.000 ατόμων που δολοφονήθηκαν, 30.000 που εξαφανίστηκαν και 400.000 που φυλακίστηκαν από τις κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βολιβίας, της Βραζιλίας, της Χιλής της Παραγουάης και της Ουρουγουάης στα πλαίσια του «Σχεδίου Κόνδορας».
1993: Οι ΗΠΑ χορηγούν πολιτικό άσυλο στην κόρη του προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, Αλίνα Φερνάντες Ρεβουέλτα.
1994: Στο Μεξικό, οι στρατιώτες ανακτούν τον έλεγχο κωμόπολης, που είχε πέσει στα χέρια των Ζαπατίστας.
1997: Στο μικρό χωριό Ακτεάλ στο Μεξικό ομάδα παραστρατιωτικών επιτίθεται σε κατοίκους ενώ παρακολουθούν τη λειτουργία στην Καθολική εκκλησία. Σκοτώνουν 45 άτομα.
Γεννήσεις
244: Γεννιέται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Διοκλητιανός
1858: Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι, ανάμεσα στις πιο γνωστές του όπερες συγκαταλέγονται, η “Λα Μποέμ, η “Μαντάμ Μπατερφλάι” και η “Τόσκα”.
1869: Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής Έντουιν Ρόμπινσον, που κέρδισε τρεις φορές το βραβείο Πούλιτζερ.
1907: Γεννιέται η Αγγλίδα ηθοποιός Πέγκυ Ασκροφτ, που κέρδισε το 1984 το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου στην ταινία “Το πέρασμα στην Ινδία”
1924: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέραλτιν Πέιτζ
1949: Γεννιούνται τα δίδυμα Ρόμπιν και Μορίς Γκιμπ, που μαζί με τον αδερφό τους Μπάρυ θα σχηματίσουν αργότερα τους Μπι Τζιζ.
1972: Γεννιέται η γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Βανέσα Παραντί, σύζυγος του Τζονι Ντεπ.
Θάνατοι
1923: Πεθαίνει ο Γκέοργκ Λούγκερ, αυστριακός σχεδιαστής όπλων.
1982: Πεθαίνει ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λίνος Πολίτης.
1989: Πεθαίνει ο βραβευμένος με Νόμπελ ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, Σάμιουελ Μπέκετ («Περιμένοντας τον Γκοντό»).
2002: Πεθαίνει ο Τζο Στράμερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τζον Γκρέιαμ Μέλορ, Άγγλος ρόκερ, ιδρυτής των Clash και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του βρετανικού πανκ.