Εννιάχρονος από το Βέλγιο είναι τελειόφοιτος του Πολυτεχνείου!

157

Ένα αγόρι ολοκληρώνει φέτος τον Δεκέμβριο τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Αϊντχόβεν. Είναι μόλις εννέα ετών!

Ο εννιάχρονος Λοράν Σιμόν σπουδάζει στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Αϊντχόβεν, ένα πρόγραμμα σπουδών που δυσκολεύει ακόμη και 20χρονους φοιτητές.

Ο νεαρός διαθέτει IQ 145 και το επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρώσει τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών. Ωστόσο, οι σπουδές του δεν θα σταματήσουνε εδώ καθώς σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του σε διδακτορικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα θα μελετά για το πτυχίο ιατρικής.

Οι γονείς του εννιάχρονου, Λιντιά και Αλεξάντερ, μίλησαν στο αμερικανικό CNN και εξήγησαν πως αρχικά θεωρούσαν πως οι παππούδες του υπερέβαλαν όταν μιλούσαν για ένα χαρισματικό παιδί. «Παρατήρησαν κάτι ξεχωριστό στον Λοράν» αναφέρει η μητέρα του.

Αν και γιατροί, οι γονείς του εννιάχρονου δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους που ο γιος του έχει τόσο ραγδαία εξέλιξη και τέτοια έφεση στη μάθηση. Το μόνο που μπορεί να πει η μητέρα του χαριτολογώντας είναι πως έτρωγε πολύ ψάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. «Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, ειδικά στην αρχή και δεν έχουμε ξεκάθαρη εξήγηση γι’ αυτό, δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί» λέει στο CNN, ο πατέρας του.

Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης ενός κύκλου σπουδών στο Πολυτεχνείο της Αϊντχόβεν δεν είναι πρωτοφανές περιστατικό.

«Ξεχωριστοί φοιτητές, όταν υπάρχει λόγος, μπορούν να καθορίσουν ειδικό πρόγραμμα. Με τον ίδιο τρόπο βοηθάμε τους αθλητές να συμμετέχουν στις αθλητικές τους υποχρεώσεις» σημειώνει ο διευθυντής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου, Σόερντ Χούλσχοφ.

«Ο Λοράν είναι ο φοιτητής με την ταχύτερη πρόοδο που είχαμε ποτέ» σημειώνει ωστόσο ο ίδιος και προσθέτει: «Δεν είναι απλά ιδιοφυΐα, είναι και ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι».

Όπως είναι φυσικό, η πρόοδος του μικρού Λοράν δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα ήθελαν τον εννιάχρονο να επιλέξει εκείνα για τη συνέχεια των σπουδών του. «Απλώς πάμε με τη ροή των πραγμάτων, δεν αναμένουμε κάτι, δεν αναμένει ούτε εκείνος κάτι» σχολιάζει ο πατέρα του για το μέλλον.

Ο εννιάχρονος Λοράν έχει από τώρα αποφασίσει τι θα ήθελε να κάνει όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη τεχνητών οργάνων. Πριν όμως συνεχίσει την εντυπωσιακή ακαδημαϊκή του πορεία, ο Λοράν σκοπεύει να κάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. «Είναι ένα παιδί που απολαμβάνει τη ζωή και επίσης όλα όσα έχει καταφέρει, δεν είναι πως τα επιδιώκει, είναι απλά αυτό που είναι. Πέραν του διαβάσματος του αρέσουν τα ταξίδια, τα παιχνίδια» σχολιάζει ο πατέρας του.