Επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Έκοψαν το αυτί επικεφαλής των διαδηλωτών

Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιώντας αρκετές συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση των αρχών. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών.

Το βράδυ της Κυριακης σημειώθηκε εξάλλου κι ένας βίαιος διαπληκτισμός στην ανατολική συνοικία Τάικου Σινγκ που κατέληξε σε επιθεση με μαχαίρι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ανθρώπων. Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει όσους ενεπλάκησαν. Η συμπλοκή ξέσπασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο στο Τάικου Σινγκ, μια μεσοαστική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ, όπου διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για αρκετές ώρες.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας ντόπιος πολιτικός και ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας με κομμένο αυτί, στο τέλος μιας ακόμη ημέρας που αμαυρώνεται από ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν τον Αντριου Τσίου, σύμβουλο της συνοικίας Τάικου Σινγκ και επικεφαλής των κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας, με το αυτί του να έχει σχεδόν κοπεί. Ακόμα, ένας δεύτερος άνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του, καταγράφηκε να βρίσκεται στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ οι περαστικοί προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Ένας άνδρας, που κατηγορήθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, ξυλοκοπήθηκε βίαια από το πλήθος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTHK. Σύμφωνα με το RTHK, ο άντρας μιλούσε μανδαρινικά (η πλέον ομιλούμενη γλώσσα στην ηπειρωτική Κίνα) και έβγαλε ένα μαχαίρι στο τέλος μιας έντονης συζήτησης με τους διαδηλωτές.

Έξι άνθρωποι συνολικά, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το Χονγκ Κονγκ βιώνει από τις αρχές Ιουνίου, σχεδόν καθημερινά όλο και πιο βίαιες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου στις υποθέσεις του εδάφους και να απαιτούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.