Σκληρές εκφράσεις Παππά-Άδωνη για την εξαγορά Forthnet από τον Μαρινάκη (VIDEO)

«Κουρεύετε τα χρέη για να εξυπηρετήσετε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης για την εξαγορά της Forthnet από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία υπέβαλε ο Νίκος Παππάς στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης καταλόγισε «μανία» στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «μου κάνει εντύπωση ότι επαναφέρετε συνεχώς το ίδιο θέμα αλλά ξεκινάτε να δείχνετε μανία με το θέμα και αυτό είναι επικίνδυνο».

«Η διαδικασία της εξαγοράς της Forthnet ξεκίνησε το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ. Βάλατε όρο να μην το πάρει ο Μαρινάκης ή όποιος κατέχει αθλητική ομάδα κύριε Παππά; όχι!» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εμπλοκή στη διαδικασία, που γίνεται από τις πιστώτριες τράπεζες και όποιος θέλει καταθέτει προσφορά και μακάρι κάποιος να καταθέσει καλύτερη από αυτή του κυρίου Μαρινάκη» συνέχισε.

«Μιλήσατε για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤκαι αυτό το χαρακτηρίζω ανέκδοτο. Υποσχεθήκαμε εμείς κρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις; Εμείς μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις και η δική σας ατζέντα σας ηττήθηκε. Βάλατε επιπλέον φόρο 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και την κάνατε ακόμα λιγότερο ανταγωνιστική και δεν χρησιμοποιήσετε το αποθεματικό της ΕΡΤ για την εξαγορά της Forthnet ενώ θα μπορούσατε» υπογράμμισε.

«Τόσο λερωμένη έχεις τη φωλιά σου. Η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων της Forthnet ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει καμία εμπλοκή η σημερινή κυβέρνηση» κατέληξε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός.

Η κόντρα συνεχίστηκε καθώς ο κ. Παππάς απάντησε ότι «κουρεύετε τα χρέη για να εξυπηρετήσετε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία» και ότι η «απάντησή σας ακούστηκε σαν απολογία».

«Εμένα κύριε Παππά αν και ονειρευόσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ να με δείτε κατηγορούμενο , απολογία δεν θα δώσω. Απολογία θα δείτε στην προανακριτική. Είστε αυτοί που ελέγχεστε για σκευωρία, να έχουμε και κάποιο μέτρο».

Όπως είπε, θα κρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.