Πρώην τζιχαντιστής επικοινωνεί με διακινητή για να περάσει παράνομα στην Ελλάδα

Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο του Star, σύμφωνα με το οποίο ένας τζιχαντιστής μιλά με διακινητή, ώστε να περάσει παράνομα από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Τζαμάλ Μπακρούν (ΦΩΤΟ), φανατικός ισλαμιστής που πολέμησε στη Συρία με το ψευδώνυμο «ο γιος του Ευφράτη», πριν λίγες μέρες εγκατέλειψε το στρατόπεδο των τζιχαντιστών και ήρθε σε επαφή με διακινητές, για να περάσει κρυφά στην Ελλάδα μαζί με έναν πρώην συμπολεμιστή του.

«Είμαι Σύρος στον Λίβανο και πηγαίνω στην Ιντλίμπ στις 22 του μήνα Οκτωβρίου και από την Ιντλίμπ στην Τουρκία και από την Τουρκία ότι θελήσει ο Θεός. Θέλω κι έναν φίλο που θα θελήσει να ταξιδέψουμε μαζί», ανέφερε στον διακινητή.

Ο Τζαμάλ Μπακρούν ενημερώνει τον διακινητή ότι το τηλέφωνο που είχε χρεωμένο ως τζιχαντιστής, σε λίγο θα απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, όπως λέει, θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, για να ταξιδέψει.

-Το νούμερο του κινητού μου θα τελειώσει τις επόμενες μέρες, απλά να με καλέσετε στο messenger.

-Δώσε μας το νούμερο σου και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε.

Ο τζιχαντιστής, Αμπού Αντνάν,το πρωί της περασμένης Τρίτης 8 Οκτωβρίου από την Τουρκία, έκανε την πρώτη διαδικτυακή επαφή με τους διακινητές για να περάσει απέναντι στην Κω και μετά στην Αθήνα.

«-Εγώ είμαι τώρα στην Τουρκία και θέλω να περάσω στην Ελλάδα.

-Πώς;

-Τιμή;

-Πόσοι επιβάτες;

-Και μετά την Κω πώς να πάω στην Αθήνα;»