Απόλυτη στήριξη του Κατάρ στην Τουρκία

186

Απόλυτη στήριξη στην Τουρκία προσέφερε το Κατάρ αναφορικά με την εισβολή στη Συρία. Το αραβικό κρατίδιο είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν και βασικός αιμοδότης της τουρκικής οικονομίας.

«Τα όπλα και η εκπαίδευση που παρασχέθηκε στις κουρδικές ομάδες κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αντιπροσωπεύουν μια επικείμενη απειλή για την τουρκική ασφάλεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι στη συνάντηση του Φόρουμ για την παγκόσμια ασφάλεια στη Ντόχα.

Όπως υποστήριξε, «οι τουρκικές προειδοποιήσεις ενάντια στον εξοπλισμό των κουρδικών ομάδων στη Συρία αγνοήθηκαν».

«Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη στην Τουρκία, καθώς η Άγκυρα θέλει να εκκαθαρίσει την επικράτειά της και να αντισταθεί στην τρομοκρατία» σχολίασε ο Καταρινός υπουργός Εξωτερικών. «Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή μέχρι η τρομοκρατική απειλή να χτυπήσει στο έδαφός της».

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Κατάρ σχολίασε «ότι η Τουρκία έχει προσπαθήσει για περισσότερο από ένα χρόνο να επιλύσει το θέμα με τις ΗΠΑ και να τερματίσει τις απειλές κατά μήκος των συνόρων της». «Οι απειλές προέρχονται από συγκεκριμένες ομάδες που συνδέονται με το ΡΚΚ, που είναι καταχωρισμένη τρομοκρατική ομάδα» είπε.

«Ο μοναδικός στόχος της Άγκυρας είναι να εξαλείψει την απειλή εκεί (Συρία) και η Τουρκία δεν θέλει να παραμείνει στο έδαφος της Συρίας στο μέλλον» ανέφερε ο αλ Θάνι.