Τούρκος πρώην κομάντο: Δια πράξαμε εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων – Κάναμε ό,τι και ο ISIS (VIDEO)

Συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στο φως ένας Τούρκος πρώην στρατιωτικός που πλέον ζει στην Ελλάδα καθώς έχει λάβει πολιτικό άσυλο.

Ο πρώην στρατιωτικός Ιμπραήμ Γιαλιλαλί που υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες που διέπραττε ο τουρκικός στρατός σε βάρος των Κούρδων στο παρελθόν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αναφέρει: «Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Στη δεκαετία του ’90 κάναμε ακριβώς το ίδιο που κάνει ο ISIS».

«Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες», αναφέρει.

«Έναν τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι«, αποκαλύπτει.

Στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δυο χρόνια. Όπως λέει τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε πράξει ως Τούρκος στρατιώτης.

«Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», τονίζει σήμερα ο ίδιος.