Ν.Κορέα: Ο πλέον καταζητούμενος δολοφόνος βρισκόταν ήδη στη φυλακή

174

Ο Λι Τζουν Γάε ομολόγησε πως σκότωσε τις εννέα γυναίκες στην περιοχή Χουάσεονγκ, μια υπόθεση που στοίχειωνε την χώρα

Για δεκαετίες οι αρχές στη Νότια Κορέα αναζητούσαν τον άνθρωπο που από το 1986 έως το 1991 σκότωσε εννέα γυναίκες στην περιοχή Χουάσεονγκ. Τα θύματα ήταν δεμένα και είχαν βιαστεί και στραγγαλιστεί με κάποιο από τα ρούχα τους.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν πρωτοφανής για την χώρα. Δύο εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στις έρευνες και ανακρίθηκαν 21.000 ύποπτοι.

Μάρτυρες έδωσαν περιγραφή ενός συγκεκριμένου άτομο ενώ υπήρξαν και γυναίκες που τους επιτέθηκε αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν. Παρ’ όλα αυτά oserialkillerπαρέμενε ασύλληπτος και η υπόθεση της Χουάσεονγκ στοίχειωνε την χώρα.

Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγες μέρες όταν αποδείχθηκε ότι ο δράστης βρισκόταν ήδη στη φυλακή. Ο Λι Τσουν Γάε είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον βιασμό και τον φόνο της συζύγου του αδελφού του.

Δείγματα DNA τον συνέδεσαν με τέσσερα από τα θύματα του Χουάσεονγκ και τελικά ομολόγησε τα πάντα. Είχε σκοτώσει τις εννέα γυναίκες στην περιοχή ενώ αποκάλυψε ότι έχει σκοτώσει ακόμα πέντε άτομα ενώ έχει βιάσει συνολικά 30.

Κλείνει έτσι η πλέον διαβόητη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου στη Νότια Κορέα στην οποία μάλιστα αναφερόταν και το φιλμ του 2003 Memories of Murder που είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Την εποχή που ο Λι Τσουν Γάε σκότωσε τις εννέα γυναίκες στην Χουάσεονγκ βρέθηκε και δέκατο πτώμα. Ήταν ένα 14χρονο κορίτσι και όλα συνηγορούν έπεσε θύμα κάποιου που ήθελε να αντιγράψει τον Λι Τσουν Γάε.