Δραπέτης κρυβόταν 17 χρόνια σε σπηλιά χωρίς καμία επαφή με άνθρωπο

 

Δεκαεπτά χρόνια είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης ένας άντρας που το είχε «σκάσει» από την φυλακή το 2002. Τελικά, εντοπίστηκε σε μια σπηλιά χάρη σε ένα drone!

Ο 63χρονος Σονγκ Γιανγκ είχε φυλακιστεί για εμπορία γυναικών και παιδιών, αλλά δραπέτευσε από τη φυλακή το 2002. Εδώ και χρόνια ζούσε σε μια μικροσκοπική σπηλιά, αποκομμένος από τον κόσμο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου όμως η αστυνομία του Γιονγκσάν είχε πληροφορίες ότι κρυβόταν  στα βουνά πίσω από τη γενέτειρά του, στην επαρχία Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Αφού οι πρώτες αναζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς, οι αρχές έστειλαν επιπλέον drones για να βοηθήσουν τους αξιωματικούς. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντόπισαν τελικά ένα μπλε χαλύβδινο κεραμίδι σε έναν απότομο βράχο καθώς και ίχνη οικιακών σκουπιδιών κοντά.

Στη συνέχεια η αστυνομία μετέβη με τα πόδια στο σημείο και βρήκε τον Σονγκ σε μια μικρή σπηλιά όπου κρυβόταν για χρόνια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνθρωπος ζούσε στην απομόνωση για τόσο πολύ καιρό ώστε ήταν δύσκολο για αυτόν να επικοινωνήσει με τους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιούσε πλαστικά μπουκάλια για να πίνει νερό από ένα ποτάμι και χρησιμοποιούσε κλαδιά δέντρων για να ανάβει φωτιά.

Πλέον, βρίσκεται πίσω στη φυλακή.