Ν. Κορέα: Έκαναν άμβλωση στη… λάθος γυναίκα!

190

Δεν το χωρά ο νους το λάθος των γιατρών

Μια  απίστευτη υπόθεση αποκαλύπτεται στη Νότια Κορέα, όπου μια γυναίκα κατήγγειλε ότι οι γιατροί μιας κλινικής της έκαναν άμβλωση… κατά λάθος!

Η γυναίκα βρισκόταν στην 6η εβδομάδα κύησης όταν στις 7 Αυγούστου επισκέφτηκε μια κλινική στη Σεούλ. Ωστόσο, το προσωπικό την… μπέρδεψε με άλλη ασθενή και προχώρησαν σε άμβλωση!

Ο γιατρός και η νοσοκόμα έχουν παραδεχτεί το λάθος τους, ενώ κατηγορούνται για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και η υπόθεση οδηγείται πλέον στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, η έγκυος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να λάβει μια ένεση με θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, η νοσοκόμα έκανε αναισθησία στη γυναίκα χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της και ο γιατρός προχώρησε στη συνέχεια στην άμβλωση, επίσης χωρίς να βεβαιωθεί ότι είχε απέναντί του τη σωστή ασθενή.

Η Νότια Κορέα νομιμοποίησε την άμβλωση τον περασμένο Απρίλιο, με το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας να ανακοινώνει ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να τροποποιήσουν την υπάρχουσα νομοθεσία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Η νέα νομοθεσία, όμως, δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Έτσι, η γυναίκα θα μπορούσε – θεωρητικά- να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

H υπάρχουσα νομοθεσία επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση που οι γονείς έχουν σοβαρές γενετικές ασθένειες, το έμβρυο απειλεί τη ζωή της μητέρας ή η κύηση είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.