Δημοσκόπηση: Θετική η γνώμη των πολιτών για τη νέα κυβέρνηση – Μπροστά 18 μονάδες η ΝΔ

H Brink’s Hellas ΠPOΣΛAMBANEI AMEΣA ΦYΛAKEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΣTHN ATTIKH.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ H KAΛEΣTE ΣTA THΛ. 2110130604-5

Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις των πολιτών από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Στην πρώτη αυτή δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι πολίτες δείχνουν τη στήριξή τους προς τη νέα κυβέρνηση. Στην ερώτηση: «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το 41,9% των ερωτηθέντων επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 23,07% τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 5.37%, με το ΚΚΕ (4,46%), το ΜεΡΑ 25 (3,32%) και την Ελληνική Λύση (3,18%) να συμπληρώνουν τη λίστα.

Ακόμα, σχετικά με την καταλληλότητα για πρωθυπουργό το 50,56 των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση ανέδειξε τον νυν πρωθυπουργό ως καταλληλότερο, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκέντρωσε το 20,75%. Την επιλογή «κανέναν από τους δύο» απάντησε το 22,65% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, καταγράφεται θετική υποδοχή στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό άσυλο, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος.

Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%.

Παράλληλα, η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.