Οδεύει προς εκλογές η Αγγλία

H Brink’s Hellas ΠPOΣΛAMBANEI AMEΣA ΦYΛAKEΣ AΣΦAΛEIAΣ ΣTHN ATTIKH.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ H KAΛEΣTE ΣTA THΛ. 2110130604-5

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον έχει συγκαλέσει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο και είναι πιθανόν να ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν για την προκήρυξη εκλογών, εάν ψηφίσουν κατά της κυβέρνησής του για το Brexit, σύμφωνα με την πολιτική ρεπόρτερ του BBC, Laura Kuenssberg.«Υπάρχει πραγματική πιθανότητα τώρα ο Τζόνσον να υποβάλει ψήφισμα ζητώντας από τους βουλευτές να ψηφίσουν για εκλογές αυτήν την εβδομάδα, Αυτό θα συμβεί εάν οι αντικυβερνητικοί ψηφίσουν τον νόμο-όχι φυσικά αν χάσουν την ψηφοφορία!» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, Jessica Elgot έκανε λόγο για «πολύ ισχυρές φήμες» ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα για να διεξαχθούν πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Πολύ ισχυρές φήμες στο Ουέστμινστερ σήμερα ότι εκλογές θα προκηρυχθούν αυτήν την εβδομάδα- με προφορική δέσμευση διεξαγωγής τους πριν από την 31η Οκτωβρίου», έγραψε στο Twitter.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν την επικείμενη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέροντας πως: «Θα συζητήσουν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης στους βουλευτές που επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο της εξουσίας και να την παραδώσουν στην αντιπολίτευση και στον Τζέρεμι Κόρμπιν χωρίς τη συγκατάθεση του λαού. Η άποψη είναι ότι η πιθανή ψήφος του αύριο πρέπει να αποτελέσει μια έκφραση εμπιστοσύνης στη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει μια συμφωνία και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια».