Έσπασε δύο πόρτες με τα χέρια του, για να σώσει άντρα που κρεμόταν στο κενό (VIDEO)

144

Ο σούπερ ήρωας της διπλανής πόρτας έγινε ένας λοχίας ΕΠΟΠ του Πεζικού, ο οποίος έσπασε με τα χέρια του δύο πόρτες προκειμένου να σώσει άνδρα που κρεμόταν από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κέντρο της Ξάνθης.

Όπως αναφέρει το Xanthinea.gr, πριν λίγες ημέρες ο λοχίας Χρήστος Γκιαουράκης έκανε βόλτα με τα παιδιά του στην περιοχή και όταν άκουσε φωνές και είδε κρεμασμένο τον άνθρωπο από το μπαλκόνι να καλεί σε βοήθεια, κινητοποιήθηκε άμεσα. Άφησε τα παιδιά του σε ένα κατάστημα στην περιοχή και έτρεξε να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.

«Ήμουν βόλτα με τα δύο μου παιδιά και όπως γύριζα στο σπίτι έτυχε το συμβάν να γίνει ακριβώς απέναντι από την δική μου οικοδομή» τονίζει ο ίδιος στον τηλεοπτικό σταθμό Ena Channel, εξηγώντας πως «έσπασα την πόρτα της εισόδου της οικοδομής, ανέβηκα στον τρίτο όροφο όπου και εκεί έσπασα την πόρτα της οικίας, πήγα προς το μπαλκόνι και κατάφερα και τον έπιασα από την πλάτη».

Λίγο μετά στο σημείο έσπευσαν και άλλοι κάτοικοι από την περιοχή και κατάφεραν όλοι μαζί να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ο άτυχος άνδρας ωστόσο υπέστη και καρδιακή προσβολή.

«Έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ που τη μαθαίνουμε συνέχεια στον στρατό, τον επανέφερα και περίμενα μετά το ασθενοφόρο να έρθει να τον πάρει», συμπληρώνει ο στρατιωτικός.

Σύμφωνα με το Xanthinea, ο άτυχος άνδρας φαίνεται πως βρέθηκε να κρέμεται στο κενό, στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια εργασιών στο μπαλκόνι του. Η σύζυγός του που βρισκόταν στο σπίτι αντικρίζοντας τον άνδρα της να κρέμεται στο κενό και να κρατιέται από τα κάγκελα του μπαλκονιού άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Η συμβολή του Γκιαουράκη και η γρήγορη μεταφορά του με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης του έσωσαν τη ζωή και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει πλέον ιδιαίτερη ανησυχία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών.