Τον βάραγε σαν χταπόδι τον Τσίπρα ο Άδωνις της Βουλής! Δείτε τον κακόμοιρο πρώην πρωθυπουργό. Τον κλαίνε οι ρέγκες. (ΒΙΝΤΕΟ)

353

Σκληρή απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη: Είχατε 53 μετακλητούς περισσότερους στο Μαξίμου
Άναψαν τα αίματα το απόγευμα στη Βουλή μετά την παρέμβαση Τσίπρα στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος. Η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να επιτεθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ με κατηγορίες για κομματικοποίηση της δημοσίας διοίκησης, για τους μετακλητούς και την επένδυση στο Ελληνικό πυροδότησε αντιδράσεις από τους κόλπους της κυβέρνησης.

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε πρώτος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε σχέση με την σημερινή κυβέρνηση είχε… «υπερπλεόνασμα» 53 μετακλητών υπαλλήλων στο Μαξίμου και ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σήκωσε το γάντι για το Ελληνικό μιλώντας για τα συμφέροντα που θέλοιν να σταματήσουν εμβληματική επένδυση…

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα σε ποιο σημείο η νυν κυβέρνηση εξυπηρετεί τον επενδυτή και σημείωσε με νόημα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Αναλυτικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

«Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλα μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση . Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε. Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών. Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα.

Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε .

Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Οσα είπατε για το ελληνικό ήταν όλα ψέματα.

Για την Θάνου:

Καλά επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον Τύπο και το επιτρέψατε για 4,5 χρόνια ; Απαράδεκτο. Εχετε μια ατυχία. Και να θέλετε να βγείτε στο πεζοδρόμιο δεν μπορείτε γιατί σας συνοδεύει το κυβερνητικό σας παρελθόν. Να σας ρωτήσω. Κατερίνα Σαβαίδου σας θυμίζει τίποτα. Την φάγατε με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη.

Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές.

Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία και να δείξετε ότι κάτι διδαχθήκατε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κ. Σπίρτζη ξέρετε κάτι; Αυτή η τροπολογία η δική σας που σας παρουσιάσα ήρθε σε νομοσχέδιο για το Θριάσιο. Σας έλεγα ότι θα σας το κόψει η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού. Και ξέρετε τι έγινε; Την έκοψε και σας ψάχνει για διαφθορά.

Κύριε Τσίπρα πηγαίνετε καλύτερα για διακοπές.

Είχε επιπλέον 53 μετακλητούς

Με αρκετή δόση χιούμορ επέλεξε να απαντήσει ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης στην πρόβλεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα πως το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα αποτύχει, λέγοντας: «Επιτρέψτε μου ένα ευφυολόγημα κύριε Τσίπρα. Κρατώ την πρόβλεψή σας ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. Εύχομαι να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με αυτό που είπατε προεκλογικά πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάσετε τις εκλογές».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «το να υποστηρίζετε πως μια εκλογική νίκη οφείλεται στην ας πούμε παρέμβαση των ΜΜΕ συνιστά αθέμιτο πατερναλισμό που υποβαθμίζει βαθύτατα τους Έλληνες πολίτες».

Επίσης, ανέφερε ότι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των διοικητικών γραμματέων δεν ήταν αξιοκρατικό καθώς τον τελικό λόγο τον είχε ο αρμόδιος υπουργός.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα πως το νέο σχέδιο προβλέπει άυξηση των θέσεων των μετακλητών, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «Η παρελθούσα δομή της κυβέρνησής σας είχε 770 μετακλητούς καταγεγραμμένους και με την παρούσα πρόβλεψη περιορίζεται στους 695».

«Μιλάτε για υπερδομή Προεδρίας της Κυβέρνησης. Εδώ έχουμε συγκεκριμένο αριθμό. Στη ΓΓ κυβέρνησης υπηρετούσαν 55 – στη ΓΓ πρωθυπουργού 86 και επιπλέον 20 στη δομή αντιπροέδρου –σύνολο 161 και σήμερα περιορίζονται στους 100 συν τους 8 που προβλέπονται για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σύνολο 108 αντί 161 που είχατε εσείς» είπε σε άλλο σημείο για τους μετακλητούς που υπηρετούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εξήγησε ότι τα έξι ελεγκτικά σώματα συνενώνονται και διαπνέονται από κοινή λογική και δεσμεύτηκε για μια ακόμα φορά για την ολοκλήρωση του ελέγχου όλων των ανοικτών υποθέσεων.

Η παρέμβαση Τσίπρα

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδο στο κράτος και στους θεσμούς. «Αντί για αξιοκρατική στελέχωση επιχειρείται την άλωση του κράτους με επιλογή προσώπων από το κομματικό σας μητρώο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Λαϊκίζατε επι 4,5 χρόνια για τους μετακλητούς – κι ας ήμασταν εμείς που τους μειώσαμε – έρχεστε εσείς σήμερα και συστήνετε 700 θέσεις μετακλητών και αυξημένες αποδοχές. Με τις προτεινόμενες διατάξεις όλοι οι μετακλητοί θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων και χωρίς να απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ. Το πτυχίο Λυκείου θα αρκεί για την επιλογή του προσώπου. Τόσους άριστους έχετε μαζέψει»