Ο Μπόρις Τζόνσον σάρωσε στην ψηφοφορία για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Το κόμμα των Τόρις ψηφίζει για τον επόμενο ηγέτη του, άρα και τον επόμενο πρωθυπουργό του

Τις περισσότερες ψήφους και μάλιστα με διαφορά πήρε ο Μπόρις Τζόνσον στον πρώτο γύρο των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σάρωσε αποσπώντας 114 ψήφους σε σύνολο 313 ανάμεσα σε δέκα υποψηφίους.

Οι τρεις των υποψηφίων αποκλείστηκαν κι έτσι επτά θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Οι τρεις που αποκλείστηκαν δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων ‘Αντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα.

Πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Μπόρις Τζόνσον (114 ψήφους) και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43 ψήφους, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.