Σκάνδαλο Περέιρα και Γερμανών: Αλλαξαν ρόλους διαιτητές, επόπτες και χειριστές var χωρίς να ενημερώσουν την ΑΕΚ!

237

Τελικός – μπανανία μετά την πρωτοφανή μεθόδευση της απόκρυψης των αλλαγών που μεγαλώνουν την καχυποψια για τις αποφάσεις που ήταν ΟΛΕΣ σε βάρος της ΑΕΚ – Ζητημα νομιμότητας για το αν μπορεί να γίνει αλλαγή διαιτητή αγωνιστικού χώρου με διαιτητή  var

Μια απίστευτη κι όμως αληθινή, αφού επιβεβαιώνεται από το φύλλο αγώνα, αποκάλυψη κάνει στο σημερινό της φύλλο η Livesport σε ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου. Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτεται ο αρχιδιαιτητής Περέιρα σε συνεργασία με τους Γερμανούς διαιτητές που με τις αποφάσεις τους καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ σε βάρος της Ενωσης προχώρησαν στην αλλαγή ρόλων των τριών διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ χωρίς να ενημερώσει όμως η Ελληνική Ομοσπονδία για κάτι τέτοιο.«Συγκεκριμένα, ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται γιατί έγινε η αλλαγή αυτή. Ο Σίφνερ ισχυρίστηκε ότι ένιωσε στομαχικές διαταραχές το μεσημέρι της ημέρας του αγώνα και ενημέρωσε τον Τσβάιερ, τον διαιτητή του αγώνα για το πρόβλημα. Εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Περέιρα ο οποίος μετά από συζητήσεις που είχε με τους Γερμανούς διαιτητές αποφάσισε να γίνουν οι αλλαγές.

Το περιστατικό αυτό όμως δεν γνωστοποιήθηκε προς την ΑΕΚ και τον Τύπο από την ΚΕΔ με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται το ματς με τις αλλαγές οι οποίες μετά το τέλος του αγώνα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα και έτσι κρίσιμες αποφάσεις εντός γηπέδου αλλά και στο δωμάτιο του var, που απέκρυψε το πέναλτι στον Λιβάγια και το ανύπαρκτο οφσάιντ που δικαιολόγησε τον μη καταλογισμό του, πάρθηκαν από άλλους αντί άλλων χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα. Μιλάμε για τελικό – μπανανία εξαιτίας κυρίως του απίστευτου Περέιρα και των Γερμανών και βέβαια μετά την πρωτοφανή μεθόδευση της απόκρυψης των αλλαγών μεγαλώνει η καχυποψια για τις αποφάσεις που ήταν ΟΛΕΣ σε βάρος της ΑΕΚ. Με την λογική της κίνησης αυτής που έγινε χωρίς να ενημερωθεί σίγουρα η μία ομάδα αλλά και ο τύπος θα πρέπει να γίνεται ταυτοπροσωπία (!)  πριν την έναρξη των αγώνω αφού ο Περέιρα θα μπορούσε να είχε βάλει έναν Γερμανό… φίλο του κι ας μην είναι διαιτητής ή έναν Ελληνα που να ξέρει Γερμανικά!

Παράλληλα τίθεται και ζητημα νομιμότητας για το αν μπορεί να γίνει αλλαγή διαιτητή αγωνιστικού χώρου με διαιτητή var και το θέμα αυτό θα διερευνηθεί στην UEFA όπου υπάρχει κανονισμός αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει και χρησιμοποιήθηκε στον τελικό με την καλή πίστη των ομάδων. Πλέον μετά από αυτή την πρωτοφανή μεθόδευση ο Περέιρα αν μη τι άλλο πρέπει από ΣΗΜΕΡΑ να πάει σπίτι του κι από εκεί και πέρα να ξανάρθει μόνο αν υπάρξει δικαστική συνέχεια στο θέμα.