Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για debate

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε στην επιστολή-πρόσκληση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και πάλι αρνητική με την κ.Ζαχαράκη ουσιαστικά να μην δίνει εξήγηση γιατί να μην γίνει η “τηλεμαχία”.

«Αγαπητή κ. Σβίγκου, όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση το χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ όλης της ύλης.

ΥΓ Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της Βουλής» ανέφερε η κ.Ζαχαράκη.

Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί debate βλέποντας τα ποσοστά των τηλεοπτικών εμφανίσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη να έχουν τεράστια διαφορά σε τηλεθέαση και τον πρωθυπουργό να παρουσιάζεται πιο άνετος στο γυαλί. Με δεδομένο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις της δίνουν την πρωτιά με διαφορά δεν θέλει να ρισκάρει κάποιο τηλεοπτικό… κάζο.