Βραζιλία: Συνέλαβαν… παπαγάλο που ειδοποίησε εμπόρους ναρκωτικών για επιδρομή της αστυνομίας

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής βρέθηκε ένας παπαγάλος από την Βραζιλία καθώς νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τους εμπόρους ναρκωτικών για τις επιδρομές της αστυνομίας. Ο παπαγάλος είχε διδαχθεί να ειδοποιεί τους εγκληματίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Vila Irmã Dulce στο Piauí!

Ο παπαγάλος, όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο την περιοχή για να βρουν ντόπιους εμπόρους ναρκωτικών, άρχισε να φωνάζει «μαμά, η αστυνομία!».

Οι έμποροι εξαφανίστηκαν, αλλά ο ίδιος τέθηκε υπό κράτηση στη βόρεια Βραζιλία.

Ένας αξιωματικός που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Πρέπει να έχει εκπαιδευτεί γι’ αυτό» Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι μόλις έφτασε η αστυνομία, το πουλί άρχισε να φωνάζει, όπως ανέφερε ο Βρετανικός Guardian.

Ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος που είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον «συλληφθέντα» παπαγάλο, δήλωσε ότι ήταν ένα «σούπερ υπάκουο» πλάσμα. Το πουλί κρατούσε το… ράμφος κλειστό μετά την σύλληψή του. Ο δημοσιογράφος είπε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ήχο… είναι εντελώς σιωπηλός».

Ένας τοπικός κτηνίατρος Alexandre Clark επιβεβαίωσε ότι το πουλί δεν συνεργάζεται με την αστυνομία. Ο κτηνίατρος είπε ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν έρθει, αλλά ο παπαγάλος δεν είπε τίποτα.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Globo, ο «παπαγάλος διακίνησης ναρκωτικών» παραδόθηκε τελικά σε έναν τοπικό ζωολογικό κήπο. Ο παπαγάλος θα μάθει να πετάει για τρεις μήνες και στη συνέχεια θα αφεθεί ελεύθερος.