Απίστευτες ερωτήσεις δικαστή σε θύμα βιασμού: Ξέρεις να κλείνεις τα πόδια σου;

Στην θέση του κατηγορουμένου θα κάτσει αυτή τη φορά ένας δικαστής της Κομητείας Οουσεν στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με στέρηση των επαγγελματικών του καθηκόντων.Αιτία είναι οι ανάρμοστες ερωτήσεις που έκανε κατά την διάρκεια δίκης σε γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού το 2016.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το δικαστικό σώμα επίπληξε τον Ανώτατο Δικαστή Τζον Ρούσο για τα «ανήκουστα» όπως τα χαρακτηρίζει σχόλια που έκανε στην γυναίκα πιέζοντάς την να απαντήσει «αν γνωρίζει τον τρόπο για να σταματήσει κάποιον από το να έχει σεξουαλική πράξη μαζί της».

Συνεχίζοντας, την ρώτησε ειρωνευόμενος αν γνωρίζει να κλείνει τα πόδια της και κατά πόσον ξέρει να ζητάει βοήθεια από την αστυνομία.

Το δικαστικό σώμα του Νιού Τζέρσεϊ κάνει λόγο για συμπεριφορά που «δεν είναι μόνο αγενής και απαράδεκτη αλλά είναι ανήκουστο για έναν Ανώτατο Δικαστικό Λειτουργό να προσπαθεί να κάνει την ενάγουσα να νιώσει για άλλη μία φορά το θύμα».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο τρόπος και οι αποφάσεις του συγκεκριμένου δικαστή προκαλούν ερωτηματικά. Ενδεικτικά, σε μία υπόθεση διατροφής κατά την οποία μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατηγορούμενου, από 10.000 δολάρια σε μόλις 300 δολάρια.

Η ποινή που προτάθηκε για τον Τζον Ρούσο είναι η αποβολή από το σώμα για τρεις μήνες χωρίς οικονομικές απολαβές. Παράλληλα θα πρέπει να παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση για επίδειξη σωστής συμπεριφοράς μέσα στο δικαστήριο καθώς κάνει λόγο στην αναφορά του για «συμπεριφορά που δεν έχει θέση μέσα σε ένα δικαστήριο και απέχει από τις αρχές και τις αξίες των δικαστών και του δικαστικού σώματος εν γένει».

Στην εν λόγω δίκη, μια γυναίκα ζητούσε περιοριστικά μέτρα για τον πατέρα του παιδιού της, καθώς σύμφωνα με την αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος του την είχε βιάσει.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Διερεύνησης του Δικαστικού Σώματος, ο ανώτατος δικαστής Τζον Ρούσο, ο οποίος βρίσκεται σε διοικητική άδεια από το 2017, υποστήριξε ότι οι ερωτήσεις του είχαν σκοπό να αναδείξουν την βία που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος πάνω στο θύμα, ούτως ώστε να την βοηθήσει να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική της εμπειρία!