Αυτό το δοχείο ίσως κρύβει το ελιξίριο της αθανασίας!

69

Ποιος δε θα ήθελε να αποκτήσει το ελιξίριο της αθανασίας, αυτό το «μαγικό» φίλτρο που κρύβει το μυστικό για την αιώνια ζωή! Τώρα, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ίσως… το βρήκαν!

Στο πλαίσιο ερευνών Κινέζων αρχαιολόγων πριν από έναν περίπου χρόνο αποκαλύφτηκε ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ (ο ίδιος που είχε φτιάξει τον περίφημο πήλινο στρατό), ήθελε διακαώς να βρει το ελιξίριο της ζωής και είχε ξεκινήσει μια παγκόσμια αναζήτηση για το θαυματουργό φίλτρο. Μετά από ανασκαφή σε τάφο δυναστείας στην πόλη Λουόγιανγκ τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκε ένα αρχαίο χάλκινο δοχείο, το οποίο περιείχε 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό.

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι πρόκειται για ποτό, αφού μύριζε αλκοόλ, ωστόσο επιπλέον εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι το υγρό αποτελείται από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία ίσως είναι τα βασικά συστατικά του «ελιξίριου της ζωής» όπως καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τα μυθικά «ελιξίρια της αθανασίας» στην Κίνα. Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής φιλοσοφίας για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Λουόγιανγκ.

Εκτός από αυτό, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων από νεφρίτη, χρωματιστά πήλινα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα.