Εγκεφαλικό στο 89′ για τον Ολυμπιακό!

Η Ντιναμό ισοφάρισε 2-2 και πλέον τα πράγματα στο Κίεβο είναι πολύ δύσκολα για τους ερυθρόλευκους

EUROPA LEAGUEΦΑΣΗ ΤΩΝ 32

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: Γ.Καραϊσκάκης

Δικαιοσύνη στο Καραϊσκάκη όπου ο κακός Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου. Μεγάλα τα κενά στην άμυνα της ομάδας του Μαρτίνς που πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο στο Κίεβο.

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 9′ ο Φορτούνης έστρωσε για τον Χασάν και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Στο 19′ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας της Ντιναμό ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Μπόικο και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Οι Ουκρανοί παρουσίαζαν εικόνα αποσύνθεσης με τον Ολυμπιακό να απειλεί και στο 21′ με σουτ του Ντίας. Επτά λεπτά μετά όμως η Ντιναμό συνδυάστηκε για πρώτη φορά σωστά, ο Μπουγιάλσκι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 1-1. Στο 32ο λεπτό ο Καμαρά είδε κίτρινη η οποία του στερεί τη συμμετοχή στο επαναληπτικό αγώνα.

Οκτώ λεπτά μετά ο Ντιας με δυνατό σουτ από 30 μέτρα νίκησε τον Μπόικο και έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ήρθε στο 60′ όταν ο Σαπαρένκο, από το ύψος του πέναλτι, πλάσαρε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά η Ντιναμό κέρδισε φάουλ σε ιδανικό σημείο. Το εκτέλεσε ο Βέρμπιτς και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Ντιναμό είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και στο 70′ είχε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσιχάνγκοβ δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Σα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν φάση στο 72′ όταν ο Ποντένσε έφυγε στην κόντρα, ο Μπόικο είχε βγει αδικαιολόγητα με τον Πορτογάλο να τον αποφεύγει και να πλασάρει άουτ. Ο Ποντένσε απείλησε και στο 80′ όταν πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.

Στο 89′ ήρθε το 2-2 για τους Ουκρανούς. Ο Τσιχάνκοβ έστρωσε με το κεφάλι για τον Βέρμπιτς που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα να σκάσει στο χόρτο και να καταλήξει στα δίχτυα. Ο Μεριά στις καθυστερήσεις έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπόικο μπλόκαρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Μεριά, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ντίας (86’Mασούρας), Ποντένσε (81’Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (68’Νάτχο), Χασάν

ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82’Γκαρμας), Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς, Σολ (82’Ρούσιν), Τσιχάνκοβ