Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ στο Περιστέρι!

Ελάχιστες ώρες πριν το ματς με τον Ατρόμητο ο αρχηγός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, για έναν πανηγυρισμό που δεν κατάλαβε κανείς, ούτε καν το υποτιθέμενο… θύμα (Βιεϊρίνια)

Μόλις 5 ώρες πριν το ματς με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ μαθαίνει ότι δεν θα έχει στη διάθεσή της τον αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο! Ο αρχηγός κλήθηκε σε απολογία απο τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος του άσκησε δίωξη, για έναν πανηγυρισμό, μετά το γκολ με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θεώρησε… προκλητικό. Εναν πανηγυρισμό που δεν κατάλαβε κανείς εκείνη τη στιγμή, ούτε το υποτιθέμενο… θύμα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Η εκδίκαση του Μάνταλου ήταν στη 1 το μεσημέρι και τον παίκτη εκπροσώπησε η νομικός της ΠΑΕ, Έλλη Ρίζου, η οποία αφού ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του ποδοσφαιριστή (λόγω της συμμετοχής του στην αποστολή) τόνισε πως ο Μάνταλος δεν έχει κανέναν σκοπό να προκαλέσει ποτέ. Τόνισε πως έως τώρα καριέρα του έχει αποβληθεί μόλις μία φορά και πως είναι ένας αθλητής που κοσμεί το χώρο του ποδοσφαίρου.

Η κ. Ρίζου υποστήριξε επίσης πως για να ασκηθεί δίωξη πρέπει το περιστατικό να διέλαθε της προσοχής του διαιτητή και προσκόμισε φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη φάση, λέγοντας πως είναι φανερό πως όλα όσα συνέβησαν έγιναν μπροστά στον διαιτητή και τον βοηθό, οι οποίοι δεν αντέδρασαν, όπως ήταν και φυσικό.
Παράλληλα η ΑΕΚ παρουσίασε φωτογραφίες από τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο στο πρώτο γκολ, από το ματς της Κυριακής, τονίζοντας πως και ο παίκτης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει έντονα: «Εμείς θεωρούμε συνήθη τον πανηγυρισμό του Μαουρίσιο, απλώς λέμε πως είναι άδικο να καλείται σε απολογία μόνο ο Μάνταλος».

Ο δικαστής απάντησε πως «… ο Μάνταλος πανηγύρισε μπροστά στον Βιεϊρίνια και αυτό αλλάζει την ένταση», ενώ η δικηγόρος της ΑΕΚ απάντησε πως «… δεν θα πανηγυρίζει σαν να είναι σε λύκειο Ελληνίδων. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Βιεϊρίνια. Είναι δυνατόν να βγάζουν μετά φωτογραφίες χαμογελαστοί, αν έκανε κάτι τέτοιο;». Και όντως έτσι έγινε όπως είχατε δει: Οι Μάνταλος και Βιεϊρίνια μετά το ματς έβγαλαν φωτογραφίες και όχι μόνο έδειχναν μία χαρά, αλλά ήταν κιόλας…  Η ουσία είναι πως από το… πουθενά η ΑΕΚ θα στερηθεί σήμερα τον Μάνταλο που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο «κατηγορητήριο» για την ΠΑΕ ΑΕΚ, έγινε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να επιβληθεί κάτι παραπάνω από ένα απλό πρόστιμο γιατί τα επεισόδια έγιναν έξω από το γήπεδο.