ΈΚΤΑΚΤΟ- ΆΓΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κούρδοι διαδηλωτές πάνω σε τουρκικό τεθωρακισμένο
Η διαδήλωση του Σαββάτου ήταν αρχικά ειρηνική, αλλά τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με τους διαδηλωτές να πυρπολούν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του κατηγόρησε το PKK για την πυρπόληση του τουρκικού στρατοπέδου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαδηλωτές υποκινούνταν από την εν λόγω κουρδική ένοπλη οργάνωση.

Το ιρακινό ΥΠΕΞ καταδίκασε την τουρκική επιθετικότητα
Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την Κυριακή τον τουρκικό στρατό που άνοιξε πυρ κατά των Κούρδων διαδηλωτών.

Ο Τούρκος πρέσβης στη Βαγδάτη κλήθηκε στο ιρακινό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις.

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών προέβη και σε διάβημα στην Άγκυρα απαιτώντας να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό στο βόρειο Ιράκ.

Εκατοντάδες Κούρδοι πολίτες του ιρακινού Κουρδιστάν εφόρμησαν το Σάββατο σε τουρκική βάση στο ιρακινοκουρδικό έδαφος, διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν, που άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες αμάχους.

Οι οργισμένοι Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην τουρκική βάση και έβαλαν φωτιά σε τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και εγκαταστάσεις.

Οι Τούρκοι απάντησαν με πραγματικά πυρά για να τους αναχαιτίσουν, προκαλώντας θύματα μεταξύ των διαδηλωτών.

Σκοτώθηκαν δύο διαδηλωτές και 16 ακόμα τραυματίστηκαν.

Όπως μεταδίδει το κουρδικό Kurdistan24, εκατοντάδες διαδηλωτές εφόρμησαν στην τουρκική βάση στην περιοχή Σελαντιζέ, η οποία βρίσκεται στο ιρακινοκουρδικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, διαμαρτυρόμενοι για τους πρόσφατους βομβαρδισμούς χωριών τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις χωρικοί.

Την περασμένη Τετάρτη, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χωριά στην παραμεθόριο του ιρακινού Κουρδιστάν με την Τουρκία, στην περιοχή Αμεντί, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους ενώ δύο ακόμα είναι αγνοούμενοι.

Ο κουρδικός πληθυσμός στα σύνορα με την Τουρκία μετρά συνεχώς νέα θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στόχος τους ήταν οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που από βάσεις που έχουν στο ιρακινό Κουρδιστάν εξαπολύουν επιθέσεις στο έδαφος της Τουρκίας.

Η τοπική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν της οικογένειας των τοπικών κοτζαμπάσηδων Μπαρζανίδων, που ηγούνται και του δεξιού κόμματος, προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στο PKK.

Ότι δηλαδή εξαιτίας του οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικά εδάφη.

Η Τουρκία, κάνοντας χρήση παλαιότερων συνθηκών που είχε υπογράψει με τον Σαντάμ Χουσεΐν, έχει δημιουργήσει βάσεις στο ιρακινοκουρδικό έδαφος και συχνά πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο PKK, που φτάνουν μέχρι και 30 χλμ βαθιά στο ιρακινό Κουρδιστάν.