Εκφράσεις πεζοδρομίου στη Βουλή

Αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε κοινοβουλευτική διαδικασία διαδραματίστηκε μεταξύ βουλευτών κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

Η ένταση ξεκίνησε με την αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην χθεσινή ομιλία Μητσοτάκη για την οποία είπε ότι ήταν ο,τι πιο διχαστικό έχει ακούσει. «Ποτέ δεν είπαμε εχθές ότι υπάρχουν προδότες εδώ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα είπε ότι οι διαφωνίες είναι θεμιτές» ανέφερε ο υπ. Οικονομικών. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ εξερράγησαν, φωνάζοντας στον κ. Τσακαλώτο ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χαρακτήριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως «Τσολάκογλου», «προδότες» και «γερμανοτσολιάδες».

Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλαν ότι η Αννέτα Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο φέρεται να είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως υποστηρίζουν ότι η βουλευτής δεν χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες εκφράσεις αλλά είπε «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι την επίθεση ξεκίνησε κ. Γρηγοράκος που απευθυνόμενος στην κυρία Καββαδία είπε: «Κάτσε κάτω ρε τσόκαρο. Πήγαινε σε κανέναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να σε διορίσει».

Και καβγάς Κατσίκη-Κεγκέρογλου

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης ενοχλήθηκε από την αποχώρηση βουλευτών από την αίθουσα την ώρα που ξεκινούσε την ομιλία του. Ο κ. Κεγκέρογλου τον αποκάλεσε αναιδέστατο και ο καβγάς δεν άργησε να φουντώσει.

«Είστε αναιδέστατος. Είμαστε εδώ και σας ακούμε» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Κ. Κατσίκης εκεί, βγήκε εκτός εαυτού και επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον Βασίλη Κεγκέρογλου:. «Όχι σε εμένα αυτά, Κεγκέρογλου, στους παλιάτσους που σε περιβάλλουν… Περισσότερο σεβασμό, κάνεις φασαρία, ντροπή σου», άρχισε να φωνάζει ο κ. Κατσίκης και ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, είπε: «Αν ψάχνεις να βρεις αναιδέστατους κοίτα στον καθρέφτη και φτύσε τον καθρέφτη μέχρι να μαυρίσει το είδωλό του και αν θέλεις και συνέχεια εδώ είμαι».