«Τον σκότωσα για να λύσω τα μάγια»

Εξιχνιάστηκε ο φόνος στο Θησείο. Ομολόγησε ο 32χρονος δράστης 

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του άστεγου, τα στοιχεία του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, που διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Ερμού, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Το θύμα, που ήταν άστεγος και σύμφωνα με περιοίκους είναι Βρετανός, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από αιχμηρό αντικείμενο, σε εσοχή εγκαταλελειμμένου κτιρίου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως προσωρινό κατάλυμα.

Δράστης είναι ένας 32χρονος Αλγερινός που επίσης διέμενε σε προσωρινά καταλύματα ο οποίος συνελήφθη την επόμενη μέρα στο Μοναστηράκι και ομολόγησε την πράξη του, αφήνοντας όμως άφωνους τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, αφού ως κίνητρο της πράξης του, επικαλέστηκε ότι το έκανε «για να λύσει τα μάγια που του είχαν κάνει»… και για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να σκοτώσει άνθρωπο.

Το θύμα δέχτηκε χτυπήματα από μαχαίρι με σφοδρότητα, στον λαιμό κάτω από το αυτί, στον μηρό και στην πλάτη.

Σε βάρος του 31χρονου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν πλήρως τα στοιχεία του θύματος.