Αυτό είναι το κατηγορητήριο κατά της ΑΕΚ

Επτά κατηγορίες αντιμετωπίζει η Ένωση, δύο ο Άγιαξ

HUEFA ανακοίνωσε και επίσημα το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ αναφορικά με τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση αντιμετωπίζει συγκεκριμένα επτά κατηγορίες οι οποίες είναι: Ρίψη αντικειμένων, εκτόξευση βεγγαλικών, εισβολή οπαδών στο γήπεδο, επεισόδια οπαδών, ανεπαρκής οργάνωσης, παράνομο πανό και μπλοκαρισμένες σκάλες στις θύρες.

Από την άλλη οι κατηγορίες για τον Άγιαξ είναι δύο και αφορούν την ρίψη αντικειμένων και την εκτόξευση βεγγαλικών.

O Security Officer του αγώνα κατέθεσε αναλυτικότατη έκθεση με τα όσα έγιναν στο παιχνίδι και ανέφερε και τη συμμετοχή οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και την παρουσία Πολωνών οπαδών στην κερκίδα που φιλοξενήθηκαν αυτοί του Άγιαξ.

Η ΑΕΚ μελετά το βαρύ κατηγορητήριο και ετοιμάζει την υπεράσπιση της. Είναι σημαντικό ότι θα γίνει συνολική έρευνα και για τις ευθύνης των οπαδών του Άγιαξ και ότι η Ένωση δεν είναι υπότροπη για επεισόδια αλλά μόνο για το θέμα των καπνογόνων και αυτός με τις μπλοκαρισμένες σκάλες.

Εκτίμηση αυτή τη στιγμή για την ποινή δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση καθώς από τη μια υπάρχει το μέγεθος του κατηγορητηρίου αλλά από την άλλη και προηγούμενες αποφάσεις της UEFA σε σοβαρότερες υποθέσεις όπως αυτή των οπαδών της Μαρσέιγ στον περσινό τελικό του Europa. Η τιμωρία της Μαρσέιγ ήταν πολύ μικρή σε σχέση με την έκταση των επεισοδίων.

Αυτό που “τρομάζει” την ΑΕΚ είναι η έκταση που πήραν τα γεγονότα στον διεθνή Τύπο. Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και η UEFA είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε συμβάντα που πλήττουν το κορυφαίο εμπορικό της προϊόν. Άλλωστε παρόμοιες εικόνες δεν έχουν υπάρξει πάλι σε παιχνίδι ομίλων του ChampionsLeague.