Μεγάλο πολιτικό θράσος καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Ανδ. Λοβέρδος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) Ανδρέας Λοβέρδος, καταλογίζοντάς της «μεγάλο πολιτικό θράσος», ενώ χαρακτήρισε «ταφικό μνημείο του ασφαλιστικού συστήματος» το «νόμο Κατρούγκαλου».

«Απαιτείται ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό θράσος να πανηγυρίζει κανείς για την κατάργηση ενός νόμου που ήρθε δήθεν να μπαλώσει όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο του 2015 και που δήθεν θα άλλαζε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος. Θέλει μεγάλη θρασύτητα όταν παρεμβαίνεις στο νόμο που ψήφισες, να έρχεσαι και να πανηγυρίζεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τη βασική ευθύνη για όσα έγιναν επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη και τόνισε ότι «όποιος ακούει την ομιλία του πρωθυπουργού, θεωρεί ότι η χώρα είναι σε άλλη εποχή».

«Έχουμε αδυναμία δανεισμού για τα ελληνικά ομόλογα. Στη διεθνή αγορά τα δημόσια ομόλογα είναι απαγορευτικά με τοκογλυφικά επιτόκια άνω του 4,5%», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο νόμος του 2016, τον οποίο εμείς καταγγέλλαμε και εσείς χειροκροτούσατε ψηφίζοντάς τον ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει περικοπή συντάξεων, είναι σήμερα ταφικό μνημείο διά χειρός Αλέξη Τσίπρα», τόνισε.

Υποστήριξε ακόμα ότι «γίνεται δραστική μείωση των συντάξεων στους νέους ασφαλισμένους, μετά την ψήφιση του σημερινού νόμου, της τάξεως του 30% και 40%», μίλησε «για προβληματική κατάσταση με προς- πίσω» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν αυξάνονται οι εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες και αν ισχύει ότι φορολογούνται στο 75% του εισοδήματός τους.