Παπακώστα: Οι αστυνομικοί πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Λογικό οι πολίτες να τους ζητούν ταυτότητα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα σχολίασε σήμερα από τη συχνότητα του Open την επίθεση που δέχτηκαν σήμερα αστυνομικοί από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο καθώς και τον «έλεγχο» που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς με πολιτικά.

Όπως είπε σχετικά με την επίθεση δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Παράλληλα, η κα Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Η κα Παπακώστα, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την… εξακρίβωση ταυτοτήτων που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς με πολιτικά, στου Ζωγράφου και τις δικαιολόγησε. «Είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του» είπε. «Αυτοί (σ.σ. οι Ρουβίκωνες) θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους. Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα socialmedia και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα».