Επιχειρηματίας που έδωσε αγώνα υπέρ του Brexit τελικά ανοίγει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη

 

Στήριξε οικονομικά την καμπάνια υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και έλεγε ότι το Brexit θα φέρει εργοστάσια και δουλειές στη χώρα

Όταν το συμφέρον αντιμάχεται τον εθνικισμό τότε το… παιχνίδι είναι σχεδόν πάντα “ασος”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πάμπλουτος Βρετανός επιχειρηματίας Τζέιμς Ντάισον. Ο 71χρονος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Brexitκαι χρηματοδότησε την καμπάνια του. Ζητούσε με πάθος από τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζοντας πως έτσι θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες και θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίες. Ο Ντάισον τόνιζε πως εκτός Ε.Ε. θα ανοίξουν νέα εργοστάσια και η ανάπτυξη θα είναι τεράστια.

Σήμερα όμως ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο του για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα λειτουργήσει στη Σιγκαπούρη και όχι στην Αγγλία. Όπως τόνισε είναι μια επιχειρηματική απόφαση που θα αποφέρει τεράστια ανάπτυξη στην εταιρία. Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμοι το 2020 και όλοι αναρωτιούνται το ίδιο πράγμα. Τι έγιναν οι εθνικιστικές κορόνες του Ντάισον και γιατί δεν ανοίγει το εργοστάσιο του στο Νησί αφού τελικά το Brexit επικράτησε.