Τερέζα Μέι: Είμαστε σε αδιέξοδο με την Ε.Ε.

Καλύτερα καθόλου συμφωνία παρά κακή συμφωνία, τόνισε και το εφιαλτικό για τη βρετανική οικονομία σενάριο του No Deal υλοποιείται

Με διάγγελμα της η Τερέζα Μέι επισημοποίησε το εφιαλτικό για τη βρετανική οικονομία σενάριο του NoDealστο Brexit. Η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις με την Ε.Ε. έχουν φτάσει πλέον σε αδιέξοδο καθώς οι προτάσεις που έγιναν απορρίφθηκαν. “Είναι καλύτερο να μην υπάρξει συμφωνία από το να έχουμε μια κακή συμφωνία” τόνισε ο Μέι που επιχείρησε να εμφανιστεί ως προστάτιδα των συμφερόντων της Βρετανίας τόνισε ότι απαιτεί σεβασμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόνισε πως η Ε.Ε. κάνει μεγάλο λάθος, αν πιστεύει πως θα δεχθεί την πρόταση της για τα σύνορα της Ιρλανδίας, ενώ προανήγγειλε, δε, την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης από το Λονδίνο, ενώ τόνισε πως περιμένει από τις Βρυξέλλες να αντιμετωπίσουν τη χώρα της με σεβασμό. Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα, είπε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη «άσκηση δημοκρατίας» στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πριν το δημοψήφισμα η Μέι και το κόμμα της παρουσίαζαν μια ρόδινη επόμενη μέρα ενός “ναι” στο Brexit. Μιλούσαν για εύκολη συμφωνία με την Ε.Ε. και πολύ καλύτερες οικονομικές συνθήκες. Τελικά διαψεύσθηκαν άμεσα ενώ πολλοί πλέον μιλούν για εξαπάτηση του βρετανικού λαού. Το No Deal μπορεί αν φέρει εφιαλτικά οικονομικά αποτελέσματα με τη αγγλική λίρα να καταρρέει μετά την ανακοίνωση της Μέι.