Φίλης: Θέλω να δω τον Καμμένο να ρίχνει την κυβέρνηση. Δεν τον πιστεύω

Ούτε τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν πιστεύουν τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, όπως καταλαβαίνει κανείς από όσα δήλωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ σημειώνοντας με έμφαση ότι το στοίχημα αυτό «χάνεται κάθε μέρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός στις αναφορές του σχετικά με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και την υπόθεση της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν πιστεύει πως ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων.

«Θέλω να δω τον κ. Καμμένο να ρίχνει την κυβέρνηση», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν τον πιστεύω, όχι. Είναι λόγια. Λόγια που δεσμεύουν κάποιες φορές γι αυτό πρέπει να προσέχουν όλοι τι λένε» για να σημειώσει στη συνέχεια ότι «δεν πιστεύω ότι ενώ έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα πορεία για τη χώρα θα την ανακόψει».

Σε ό, τι αφορά στο θέμα της ΕΡΤ που προέκυψε μετά την απόφαση της ΝΔ να επιβάλει εμπάργκο, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα. Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια».

Στη συνέχεια τάχθηκε και κατά του εμπάργκο που έχει επιβάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ. «Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ», δήλωσε και άσκησε κριτική και στη ΝΔ, υποστηρίζοντας πως από την απόφασή της «υπάρχει δέκα φορές θέμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα των συντάξεων, υπογραμμίζοντας πως «οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν σε καμία περίπτωση», ενώ αρνήθηκε πως το κόμμα του είναι προσωποκεντρικό. «Ο Αλ. Τσίπρας είναι προστιθέμενη αξία στην πορεία της Αριστεράς προς τη νίκη», είπε προσθέτοντας πως «δεν έχουμε προσωπικά κόμματα».

Τέλος, άνοιξε εκ νέου θέμα χωρισμού κράτους – Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση υπέρ του χωρισμού κράτους-Εκκλησίας στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, τόσο με την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 3 όσο και του προοιμίου».