Λόπες στο aek365: Βλέπουμε τα λάθη μας και διορθωνόμαστε

 

 

Ο Πορτογάλος μπακ της ΑΕΚ μιλά για τις μνήμες που του ξύπνησαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας εν όψει των προκριματικών του Champions League

Του Λουκά Μαστροδήμου

Την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία της ΑΕΚ εκφράζει ο Έλντερ Λόπες, τονίζοντας πως η ομάδα στοχεύει και μπορεί να είναι σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στους πρώτους επίσημους αγώνες της. Μιλώντας στο aek365, o Πορτογάλος μπακ δεν παραλείπει να εκφράσει την οδύνη του για τις πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες του ανέσυραν άσχημες μνήμες.

-Πόσο επηρεάστηκε η ψυχολογία της ομάδας, μετά τις φονικές πυρκαγιές;

«Eίναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το ζήσαμε και το παρακολουθούσαμε, όλες αυτές τις ημέρες. Επηρεαστήκαμε, φυσικά. Το να βλέπεις τον κόσμο να χάνει τις οικογένειές του, το σπίτι του, την περιουσία του, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Στέλνουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους στηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο».

-Είχες ζήσει παρόμοια κατάσταση, σωστά;

«Πέρυσι, τέτοιο καιρό, έζησα μια ανάλογη κατάσταση στην Πορτογαλία. Από μια πολύ δυνατή φωτιά και χάθηκαν πολλά σπίτια και πολλές ανθρώπινες ζωές (σ.σ. 115 θάνατοι). Ήταν μια παρόμοια περίπτωση, δυστυχώς».

-Σχετικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, είσαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στην Γαλατά;

«Παιχνίδι με παιχνίδι, μετά από κάθε φιλικό, προσπαθούμε να βλέπουμε τα λάθη μας για να τα διορθώσουμε, στη συνέχεια. Ο τελευταίος αγώνας ήταν καλός. Σε γενικές γραμμές, τα πήγαμε καλά».

Ο χρόνος μετρά ανάποδα…

«Δεν είναι πάρα πολλές οι ημέρες που απομένουν μέχρι τα επίσημα ματς. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να είμαστε -όσο το δυνατό πιο- έτοιμοι, τότε».

-Θα είστε έτοιμοι, λοιπόν, στο πρώτο ματς;

«Αυτό θέλουμε, να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να αφομοιώσουμε όσο καλύτερα γίνεται αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας. Αυτός ο στόχος μας, λοιπόν: να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο πρώτο μας επίσημο παιχνίδι».