Ο τελευταίος επιζών μιας φυλής του Αμαζονίου καταγράφηκε σε ένα βίντεο!

 

Έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου». Πρόκειται για τον τελευταίο επιζώντα μιας άγνωστης φυλής του Αμαζονίου, ο οποίος μένει μονος του εδώ και 22 χρόνια αφότου τα μέλη της φυλής του δολοφονήθηκαν.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας και συγκεκριμένα η υπηρεσία Funai, που μελετά και προστατεύει τη ζωή των ιθαγενών πληθυσμών, έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον άντρα. Σε αυτό φαίνεται καθαρά ένας μυώδης άνδρας περίπου 50 ετών να κόβει ένα δέντρο χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι.

Η Funai εκτιμά πως ο άνδρας ποτέ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν έξω από τη φυλή του, για την οποία επίσης δεν είναι γνωστό ούτε το όνομά της, ούτε η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της.

Τα ΜΜΕ της χώρας τον αποκαλούν συχνά «Ινδιάνο της Τρύπας», γιατί από εκεί που περνά αφήνει συχνά λάκκους, πιθανότατα για να παγιδεύσει εκεί ζώα ή για να κρυφτεί.

Μέλος της Funai δήλωσε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πως ο μοναχικός άνθρωπος είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ διατηρεί φυτείες παπάγιας και καλαμποκιού. Μια άλλη γυναίκα που σχετίζεται με την υπηρεσία ανέφερε πως ο ίδιος δείχνει λίγο φοβισμένος επειδή θεωρεί τον κόσμο ως ένα πολύ επικίνδυνο μέρος.

«Κατά κάποιον τρόπο δε γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτόν. Αλλά είναι ένα σύμβολο αυτού που χάνουμε – αυτής της τρομερής ανθρώπινης διαφορετικότητας», ανέφερε η ίδια.

Όπως αναφέρει το BBCη Funaiγνωρίζει για την ύπαρξη του άντρα από το 1996 και τώρα δίνει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο γιατί θέλει να αποδείξει πως ο άνθρωπος αυτός υπάρχει ακόμα.

Στην Βραζιλία προστατεύεται δια νόμου η ιδιοκτησία γης από ιθαγενείς ωστόσο ο μοναχικός άντρας ζει σε έναν τόπο, όπου πολλοί θα ήθελαν ένα κομμάτι γης κι αν η κυβέρνηση δεν αποδεικνύει συχνά ότι ο άντρας υπάρχει θα σπεύσουν πολλοί να σφετεριστούν τις εκτάσεις του.

Γενικά θεωρείται πως τα περισσότερα άτομα από τη φυλή του αποδεκατίστηκαν τη δεκαετία του 1970 και 1980, αφότου κοντά στον τόπο που ζούσαν κατασκευάστηκε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος και αυξήθηκε έτσι η ζήτηση της γης για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Οι αγρότες εξακολουθούν να θέλουν διακαώς το συγκεκριμένο κομμάτι της γης. Ο μοναχικός άνθρωπος απειλείται επίσης από τους άνδρες που φρουρούν με όπλα την περιοχή για τους κτηνοτρόφους βοοειδών. Το 2009 άλλωστε μέλη της ομάδας Funai που βρισκόταν εκεί απειλήθηκαν έντονα μετά από τα πυρά που δέχτηκαν από αγνώστους.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί τις πιο περίεργες φυλές από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τονίζει η οργάνωση Survival International. Από την επαφή με τον έξω κόσμο τα μέλη των φυλών αυτών μπορούν να κινδυνεύσουν εξαιτίας ασθενειών που οι άνθρωποι στον πολιτισμένο κόσμο αντιμετωπίζουν με φάρμακα.