Μαξίμου και ΑΝΕΛ βλέπουν Μαρινάκη, Σαββίδη πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

 

Ένα ακόμα δείγμα της σύμπνοιας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των δύο επιχειρηματιών

Για έντονο παρασκήνιο και πιέσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, μιλάει το Μαξίμου και το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε σαφείς αιχμές πως υπάρχει σχέδιο για αποστασία υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πίσω από την κίνηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη «βρίσκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Αν και πρακτικά η κυβέρνηση δεν κατονομάζει τους επιχειρηματίες το koytipandoras.gr του Κώστα Βαξεβάνη, που είναι πολύ κοντά στην κυβένρηση, τόνισε ότι “προκύπτει ότι αναφέρεται στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη”.

“Αν και το «μέτωπο Μαρινάκη» είναι ανοιχτό για την κυβέρνηση εδώ και καιρό, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο -θυμίζουμε- πως ο αντιπολιτευόμενος Τύπος τον θεωρούσε φιλικό προς την κυβέρνηση. Η αιτία της επίθεσης του Μαξίμου στον ομογενή από τη Ρωσία επιχειρηματία, οφείλεται στο γεγονός ότι στα χθεσινά επεισόδια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, συμμετείχε ομάδα περίπου 30 οπαδών του ΠΑΟΚ” αναφέρει η ιστοσελίδα.

Κατά το σχολιασμό της είδησης ανεξαρτητοποίησης από κυβερνητικό αξιωματούχο, επισημάνθηκε επίσης ότι: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».